Pred novu sezonu
26

Sarajevo potpisalo ugovor sa četiri juniora, Hadžić najavio nova pojačanja

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
FK Sarajevo zvanično je potpisao ugovor sa četiri juniora, a na konferenciji za medije javnosti se obratio koordinator za sportski segment Emir Hadžić koji je rekao da klub pored afirmacije mladih igrača želi dodatno pojačati tim, ali i zadržati Miću Kuzmanovića.

Hadžić je prije svega rekao da Sarajevo ima svijetlu budućnost s obzirom na to kakvi igrači igraju u akedemiji i da su rezultati u domaćim prvenstvima najbolji pokazatelj toga. Ugovor s prvim timom potpisali su Ševkija Resić, Dino Islamović, Numan Kurdić i Hamza Bešić.

"Kada sam prvi put došao i kada je došao novi tim ljudi, mi smo rekli da je jedan od glavnih ciljeva u budućnosti naša akademija. Prvenstvo se pokazalo da je akademija dobra, a onda i turnir na Zlatiboru gdje smo osvojili prvo mjesto. To je dokaz kvalitetnog rada u akademiji. Sjeli smo, pričali i odlučili da se fokusiramo na akademiju. Jedan od tih razloga jeste potpis današnjih igrača", kazao je Hadžić pa nastavio:

"U narednim danima će biti još potpisa s mladim igračima. Želimo dati momcima podstrek za daljnji rad, a ovima što nisu potpisali želimo reći da se još bore. U narednim danima bi mogli ozvaničiti saradnju s još nekim juniorima, među kojima su Dervišagić i Salčin. Igrače je preporučio i šef akademije i trener Dženan Uščuplić", dodao je Emir Hadžić.

Ševkija Resić istakao je da će dati sve od sebe da se uklopi u prvi tim.

"Potpisivanje ugovora za Sarajevo je veliki dio karijere i drago mi je što sam potpisao. Sarajevo je za mene najveći klub u BiH i želim se dokazati šefu struke. Dat ću sve od sebe da se uklopim", istakao je Resić, a nakon toga prisutnima se obratio Hamza Bešić.

"Potrudit ću se da se u sljedećem periodu nametnem treneru prvog tima. Drago mi je što su ovi ljudi prepoznali moj kvalitet i dali mi priliku da se dokažem. Želim se zahvaliti trenerima koji su me trenirali u Akademiji", dodao je Bešić.

Emir Hadžić je nakon toga objasnio situaciju u vezi s ugovorom Miće Kuzmanovića rekavši kako Sarajevo svim silama želi zadržati ovog krilnog igrača.

"Ja sam tek došao u klub, a ugovor koji on ima je od ranije. Potpisao je amaterski ugovor i dogovor je bio da će ga produžiti, ali nakon što je on istekao, Kuzmanović je postao slobodan igrač. Mi na sve načine pokušavamo da ga zadržimo, on je pokazao volju da ide vani i to je sve što mogući reći", kazao je Hadžić pa dodao:

"Kada dovodimo pojačanja želimo da imamo kvalitetnog igrača. Sigurno je da će biti pojačanja u narednom periodu na određenim pozicijama, a probat ćemo što prije sastaviti ekipu kako bismo se što bolje spremili za utakmice u Evropi", istakao je Hadžić.