Česi uspješniji
46

Sarajevo poraženo u prijateljskoj utakmici protiv Slovackog

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
U drugoj pripremnoj utakmici u Sloveniji igrači Sarajeva poraženi su od Slovackog rezultatom 2:0.

U početnom sastavu za Sarajevo igrali su Kovačević, Lazić, Dupovac, Hodžić, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Šišić, Tatar, Milanović i Ahmetović.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imao je Bordo tim kada su kombinovali Ahmetović i Milanović, čiji je udarac ipak otišao preko gola protivničkog tima. Nakon toga Slovacko preuzima incijativu. Češki tim je stvorio nekoliko veoma dobrih šansi, ali se Kovačević istakao na golu sa sjajnim intervencijama.

U 30. minuti prijeti ponovo Sarajevo preko Tatara, ali lopta nakon njegovog udarca odlazi tik preko gola. U samom finišu prvog dijela Ahmetović je šutirao s vrha šesnaesterca, ali nije uspio da savlada golmana češke ekipe. U 60. minuti Jan Kalanbiška iskoristio je šansu i doveo Slovacko u vodstvo.

Husref Musemić drugo poluvrijeme iskoristio je pruživši šansu mladim igračima te kompletno izmijenio sastav, ali, samo desetak minuta kasnije, Slovacko je povelo sa 2:0. Strijelac pogotka je bio Pavel Dvorak koji je i postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu Sarajevo je nastupilo u sastavu: Dizdarević, Mustafić, Kurdić, Šabanović, Đokanović, Imamović, Dervišagić, Gavrić, Guzina, Salčin, Handžić.

"Utakmica od koje smo očekivali da će nam nešto pokazati, obzirom da je stil kojim igra ekipa Slovackog nekako od ovih ekipa protiv kojih smo planirali prijateljske utakmice najbliži stilu koji će nas čekati u prvom pretkolu Lige prvaka i sigurno da smo uvidjeli stvari na kojima moramo raditi i koje trebaju biti popravljene. Cilj prijateljskih utakmica je da izvučemo pouku te da analiziramo slabe tačke. Što se tiče ekipe, momci su dali sve od sebe, pokušali smo pružiti što je moguće jači otpor, ali nas je ekipa Slovackog ipak nadigrala. U fazi smo priprema kada nam možda ovakve stvari i trebaju da bi vidjeli gdje se nalazimo, te da unaprijedimo igru", rekao je pomoćno trener Dženis Ćosić.

Podsjetimo, Sarajevo će u nedjelju odigrati zadnju pripremnu utakmicu protiv Domžalea.