Premijer liga BiH
171

Sarajevo ponovo podbacilo protiv GOŠK-a: Gosti iz Gabele odnijeli bod sa Koševa

Piše: E. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva definitivno ne znaju igrati protiv GOŠK-a na domaćem terenu. U četvrtom kolu Premijer lige BiH gosti iz Gabele su odnijeli bod, a krajnji rezultat meča je glasio 1:1.

Sarajevo je odlično ušlo u susret i već u 6. minuti na semaforu je stajalo 1:0. Pidro je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio, a Ahmetović na prvoj stativi glavom šalje loptu u mrežu Kozića.

GOŠK je vrebao svoju priliku iz kontranapada, a u 12. je nakon velike greške odbrane Sarajeva Ereiz je izašao sam na Kovačevića, ali je šutirao preko gola.

U 19. minuti nova velika prilika za Sarajevo. Hebibović je loše šutirao, ali je na taj način slučajno asistirao Rahmanoviću koji sa samo dva metra glavom ne pogađa gol gostiju.

Šok za Bordo tim je uslijedio u 59. minuti. Karamarko je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio za rezervistu Ankovića koji od prečku pogađa za 1:1.

Sarajevo je pokušavalo stići do pogotka. Najprije je Šišić u 69. minuti šutirao iz dobre pozicije pravo u Kozića, potom je Rahmanović nekoliko minuta kasnije loše šutirao sa ivice kaznenog prostora, a u posljednjih deset minuta meča Bordo tim je imao dva zicera.

Najprije je deset minuta prije kraja Ahmetović sjajno uposlio Handžića koji je izašao sam na Kozića, ali je šutirao pravo u njega, a potom se samo tri minute kasnije Tatar obrukao promašivši prazan gol nakon što je Kozić odbranio Ahmetovićev šut, a rezervista Sarajeva iz peterca nabija loptu preko gola.

Do kraja susreta odbrana GOŠK-a na čelu sa golmanom Kozićem je odlično odigrala i gosti će biti presretni osvojenim bodom na Koševu.

Ovo je Sarajevu bio četvrti duel protiv GOŠK-a u historiji, a sada je njihov međusobni skor 1 pobjeda Sarajeva, 1 remi i 2 pobjede GOŠK-a.