Dvije utakmice
9

Sarajevo pod imperativom pobjede protiv Radnika, Olimpic gostuje na Pecari

Piše: E. I.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Po jedna utakmica 1. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak na programu je danas.

Sarajevo na Koševu dočekuje bijeljinski Radnik. Za izabranike Mehmeda Janjoša nema puno izbora, pod imperativom su pobjede. Bordo tim je u prošlom kolu sramotno poražen u Tuzli rezultatom 3:0. Dakako, Duljević i saigrači će se potruditi da poprave dojam i poljuljano samopouzdanje. Osim toga, u subotu su Zrinjski i Željezničar slavili pobjede i napravili pritisak na tim sa Koševa.

Prvi šef struke koševskog tima naglašava kako je Radnik kvalitetna ekipa. Ipak, vjeruje kako će njegovi izabranici osvojiti kompletan plijen.

"Radnik je osvajač Kupa BiH i sada je u vrhu tabele, ne slučajno. Ekipa je sjajno vođena, znaju svoj posao i znaju igrati na rezultat. Očekuje nas teška utakmica, ali je Sarajevo spremno da osvoji sva tri boda. Maksimalan oprez protiv neugodnog protivnika, no, želimo započeti play-off s tri boda. Prednost nam je što igramo kući", kazao je Janjoš koji je lišen usluga suspendovanih Ahmetovića, Mihojevića i Ivetića.

Saša Balić je podvukao kako je reprezentativna pauza maksimalno iskorištena i da ekipa sa optimizmom ulazi u doigravanje.

"Očekujemo tešku utakmicu protiv Radnika, ekipa je sjajno vođena, ima glavu i rep. Ipak, mi smo favoriti protiv bilo koga na Koševu, nadam se kvalitetnoj partiji i pobjedi koja će nas približiti izlasku u Evropu", rekao je Balić.

Za trijumf će svi igrači u bordo dresovima morati voditi bitku na svakom centimetru terena. Gosti iz Semberije najavljuju kako će na najvećem bh. stadionu igrati otvorenu i bez kalkulacija.

U okviru 1. kola Lige za opstanak Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Olimpic. Najmlađi sarajevski premijerligaš je na dnu tabele. Premda su domaći favoriti u ovom okršaju, gosti se nadaju da mogu osvojiti kompletan plijen koji bi bar malo povećali šanse za opstanak.

Parovi i satnica:

Nedjelja Liga za prvaka Sarajevo – Radnik 19:45 sati (prijenos na BHT1)

Liga za opstanak Široki Brijeg – Olimpic 16:30 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Željezničar – Sloboda 4:2 Zrinjski – Krupa 4:0 (Liga za prvaka) Mladost DK – Čelik 3:3

Vitez – Metalleghe 1:1 (Liga za opstanak)