Premijer liga BiH
30

Sarajevo pobjedom želi ovjeriti prvo mjesto, Sloboda i Čelik u derbiju začelja

F. Z.
Sarajevo želi novi trijumf (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Sarajevo želi novi trijumf (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon što se danas i sutra odigra šest duela bit će gotov drugi dio takmičenja u najjačoj nogometnoj ligi u našoj domovini.

Tri utakmice bit će odigrane u subotu, a lider na tabeli Premijer lige BiH Fudbalski klub Sarajevo dočekat će na svom terenu Mladost iz Doboja kod Kaknja. Bordo tim je jedini uz mostarski Zrinjski koji je upisao dva trijumfa u nastavku sezone, dok je Mladost u istom tom periodu osvojila samo bod.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja remizirala je u Tuzli kod Slobode (0:0), a potom je izgubila na svom terenu od Širokog Brijega (2:3), dok je Sarajevo slavilo protiv Tuzle (6:2) na našem najvećem stadionu i na teškom gostovanju kod banjalučkog Borca (2:0). Ekipa Vinka Marinovića tražit će trijumf za potvrdu prvog mjesta nakon 22 odigrana kola i nastavak pozitivne serije.

"Svaki meč nosi tri boda, pa tako i ovaj, a to sam rekao i igračima i nadam se će ga igrači shvatiti maksimalno ozbiljno. Ovo je jedna od onih utakmica koja će pokazati da li ekipa ima karakter ili ne. Mladost je dobro odigrala protiv Širokog, napravili su im dosta problema. Posjeduju kvalitet i morat ćemo biti na nivou kako bismo ostvarili povoljan rezultat. Mi imamo prostora za napredak jer ima stvari kojima nisam zadovoljan", rekao je uoči utakmice Marinović.

Sarajevo će danas biti bez Harisa Handžića zbog povrede i Besima Šerbečića zbog tri žuta kartona.

Čelik će u derbiju začelja gostovati kod tuzlanske Slobode. Dobre vijesti za Crno-crvene su da će turski nogometaši Emir Han Topcu i Volkan Egri biti u konkurenciji za utakmicu, dok će preostali nogometaši koji su čekali dozvole treneru ekipe iz Zenice na raspolaganju biti u narednom kolu. Ozat u Tuzlu nije poveo Kenana Horića, Semira Bajraktarevića i Aidina Mahmutovića.

Trener Slobode Gradimir Crnogorac rekao je kako vjeruje u trijumf svoje ekipe u duelu sa Čelikom. Obje ekipe u dva odigrana kola u nastavku sezone ne znaju za trijumf. Zrinjski je savladao i jedne i druge, dok su po bod osvojili protiv Mladosti, odnosno Radnika.

"Sutra nas očekuje važna utakmica u borbi za opstanak. Čelik smo analizirali u proteklom periodu, gledao sam ih uživo protiv Radnika iz Bijeljine. Mislim da ćemo dobro parirati i konačno ostvariti tri boda", naveo je Crnogorac.

Strateg Tuzlaka je naveo i da su igrači spremni za izlazak na teren, izuzev Dejana Uzelca i Miloša Stojanovića čiji nastupi su sutra pod upitnikom.

Radnik će u Bijeljini dočekati fenjeraša na tabeli Premijer lige BiH - Zvijezdu 09. Dueli u Tuzli i Bijeljini počinju u 15:00 sati, dok je duel na stadionu Asim Ferhatović Hase na rasporedu u 18:00 sati.

Tabela: