Derbi Premijer lige
864

Sarajevo pobjedom protiv Zrinjskog započelo odbranu titule prvaka BiH

K. H.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Ekipa Sarajeva ostvarila je minimalnu pobjedu protiv Zrinjskog u meču 1. kola Premijer lige BiH rezultatom 1:0 čime su na najbolji mogući način započeli odbranu titule prvaka.

Zrinjski je na početku meča preuzeo kontrolu nad loptom i bio je aktivniji u igri, ali prvu pravu priliku imali su domaći igrači. Igrala se 11. minuta kada je Milanović probio po lijevoj strani, ubacio je za Ahmetovića koji kasni na prvu stativu, ali lopta stiže do Šišića koji iz drugog plana šutira i pogađa prečku.

Lopta se odbila na pet metara od gola Zrinjskog, stigla do Tatara koji još jednom šutira, no lopta odlazi tik pored stative gostujućeg gola.

Odmah na drugoj strani prijeti Zrinjski, Govedarica nakon lijepe kombinacije izlazi sam ispred Kovačevića, ali reprezentativac BiH sjajno ulazi u šut i brani udarac krilnom napadaču Plemića.

U 23. minuti Šišić šutira preko gola, da bi odmah na drugoj strani Hadžić ostao sam na nekih 25 metara od gola Sarajeva, no njegov udarac odlazi pored gola Kovačevića.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu bilježimo u 37. minuti kada Šišića pogađa lopta nakon centaršuta Čujurića, ali odlazi malo pored gola Kovačevića.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 46. minuti, Sarajevo stiže do vodstva. Tatar je probio po desnoj strani, šutirao, njegov udarac pogađa jednog igrača Zrinjskog i vara gostujućeg golmana koji nije uspio reagovati za veliko slavlje domaćih navijača na stadionu Koševo.

Nakon toga ekipa Husrefa Musemića opet je prepustila loptu gostima iz Mostara, a svoje prilike čekali su iz kontranapada. Od prilika izdvajamo pokušaj Šerbečića iz 65. minute kada je šutirao malo pored gola.

Zrinjski je tek od 70. minute konkretnije krenuo prema golu Sarajeva. Prvo je rezervista Lendrić u 73. minuti šutirao preko gola, a nedugo zatim i Čujurić šutira, ali daleko od vrata golmana Kovačevića.

U finišu susreta Zrinjski je pokušavao doći do pogotka, ali su sve to bili jalovi napadi, a najbolju šansu imao je Velkoski koji je izašao sam ispred gostujućeg golmana, ali se spetljao i izgubio loptu.