Preokret za 8 minuta
186

Sarajevo pobijedilo Tuzla City i zakazalo finale Kupa BiH protiv Borca

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipa Sarajeva pobjedom protiv Tuzla Cityja rezultatom 3:1 plasirala se u finale Kupa BiH u nogometu gdje će igrati protiv Borca iz Banje Luke.
Prva uzbuđenja na meču viđena su u 15. minuti i to dva u razmaku od samo 20 sekundi.

Najprije je Tuzla City zaprijetio kada je Crnkić uposlio Doffa, no Argentinac je napravio dribling viška i upropastio šansu. Na drugoj strani uslijedila je munjevita kontra Bordo tima, Milanović i Mešanović su ispred sebe imali samo Barišića i golmana Muminovića, ali je krilni napadač Sarajeva dao pogrešan pas.

Velkoski je u 27. minuti matirao Muminovića, a pomoćni sudija Ibrišimbegović je mahao zastavicom i signalizirao nedozvoljenu poziciju. Minutu nakon toga Bordo tim je imao novu veliku šansu, Mešanović je uposlio Pejovića kojem je golman gostiju odbranio udarac.

Najbolju priliku Tuzla City u prvom poluvremenu imala je u 44. minuti. Prvo je Brkić šutirao i bio izblokiran, potom je pokušao i Badji, a završni udarac je uputio Nukić sa desetak metara ali je pogodio vanjski dio mreže.

U 55. minuti Tuzla City stiže u vodstvo. Doffo je lijepo prošao po lijevoj strani, usposlio Crnkića koji prosljeđuje loptu do Brkića, a veznjak Cityja rutinski iz blizine pogađa za 0:1 i anulira prednost Bordo tima iz prvog meča.

U samo dvije minute Sarajevo je riješilo pitanje putnika u finale. Prvo je Mešanović iskoristio grešku golmana Muminovića i asistenciju Velkoskog pretvorio u gol za 1:1, što mu je ujedno bio i prvi u dresu Bordo tima.

Dvije minute nakon toga Mustedanagić je dodao do Hebibovića koji izlati sam ispred golmana Tuzla Cityja i majstorski ga matira za preokret i vodstvo svog tima, čime je riješio pitanje putnika u finale Kupa BiH.

Konačnih 3:1 postavio je Velkoski u 84. minuti nakon još jedne lijepe akcije i asistencije Hebibovića.

Sarajevo će u finalu Kupa BiH igrati protiv Borca koji je s ukupnih 6:2 izbacio Klis. Finale će se ove sezone igrati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Finale je zakazano za 27. maj.

Sarajevo - Tuzla City 3:1 (Mešanović 76', Hebibović 78', Velkoski 84', Brkić 55')