Prijateljska utakmica
0

FOTO / Sarajevo pobijedilo Slaviju rezultatom 3-1

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U lijepoj atmosferi na glavnom terenu stadiona Koševo Sarajevo je bilo bolje od Slavije i slavilo pobjedu rezultatom 3-1.

Treba istaći da je bila otvorena samo istočna tribina koševskog stadiona, a bilo je prisutno oko 2000 znatiželjnika koji su željeli da na djelu vide u kakvom će sastavu bordo tim ući u novu sezonu.

Novi strateg Jirži Plišek doživio je ovacije.

Domaći su poveli u 25.minuti. Kenan Handžić je asistirao za Harisa Handžića koji je pogodio mrežu Slavije.

Dvadeset minuta kasnije bilo je 2-0. Ponovo je asistirao Kenan Handžić, a strijelac je ovoga puta bio Nermin Haskić koji je nedavno stigao iz banovićke Budućnosti.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

I u nastavku domaći su krenuli ofanzivno. Ipak u 57. minuti gosti iz Istočnog Sarajeva nisu iskoristili jedanaesterac.

No Hamzić je kapitulirao sedam minuta kasnije kada je dobro šutirao Rašević, a lopta je na putu do gola zakačila igrača Sarajeva i promijenila pravac, te prevarila Hamzića.

Bordo tim osigurao je pobjedu u 87.minuti. Za konačnih 3-1 pogodio je Damir Hadžić. To je izazvalo ogromne ovacije sa tribina.

Bilo je emotivno, a poznato jeda je pomenuti igrač ljubimac navijača Sarajeva.

U redovima domaćih dobru partiju, osim pomenutih, pružili su Asmir Suljić i Vućina Šćepanović.

Treba istaći da je utakmicu posmatrao nogometni reprezentativac BiH Edin Džeko. Naime, on je došao da pozdravi svog nekadašnjeg šefa iz Teplica Jiržija Plišeka, kao i svog menadžera Irfana Redžepagića, koji je član Uprave bordo tima.

Bila je ovo uspješna provjera za tim sa Koševa.