Premijer liga BiH
252

Sarajevo pobijedilo GOŠK golovima Ahmetovića i Velkoskog

Piše: K. H.
(Foto: Klix.ba)
Ekipa Sarajeva savladala je GOŠK u posljednjoj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0.

Nakon uvodnih nekoliko minuta, igrači GOŠK-a postigli su pogodak ali je pomoćni sudija signalizirao ofajd, da bi već u osmoj minuti gosti iz glavnog grada stigli u prednost. Strijelac pogotka bio je Mersudin Ahmetović kojem je ovo 12 pogodak u tekućem prvenstvu, a on je iskoristio asistenciju Sarića koji je sjajno probio po desnoj strani.

Osam minuta nakon toga Hebibović je bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac odbranio Kozić, da bi u ud 21. i 30. minuti Pavlović odličnom reakcijom u dva navrata spasio gol Sarajeva.

S tim rezultatmo se otišlo na odmor, a prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imalo je Sarajevo u 57. minuti kada Hebibović nije uspio postići gol iz izgledne situacije. Pitanje pobjednika riješeno je u 71. minuti kada Velkoski postiže gol za 2:0 i ekipi Husrefa Musemića donosi četvrtu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Nakon 14 odigranih utakmica Sarajevo na svom kontu ima 26 osvojenih bodova, pet manje od Širokog Brijega i Zrinjskog, a tri manje od gradskog rivala Željezničara, dok je GOŠK na devetoj poziciji sa osvojenih 13 bodova.