Mini pripreme
16

Sarajevo otputovalo u Čitluk, Makedonac Damčevski na probi

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Prvotimci FK Sarajevo zajedno sa članovima stručnog štaba i medicinskog tima otputovali su iz Trening centra u Čitluk, gdje će obaviti petodnevne, kratke pripreme, kako bi iskoristili pauzu u Premijer ligi BiH.

Put Čitluka, koji je stalna baza kluba u Hercegovini, krenuli su svi nogometaši Sarajeva osim reprezentativaca (Mihojević, Anđušić, Kadušić, Kuzmanović i Liivak), a jedno novo ime našlo je svoje mjesto u autobusu, koji će prevoziti nogometaše.

Naime, dvadesetčetverogodišnji makedonski defanzivac, Aleksandar Damčevski, krenut će na pripreme sa Bordo klubom te će boraviti na probnom radu.

Odluku o njegovom ostanku u timu donijet će stručni štab, a vrijedi istaći da je riječ o potencijalnom reprezentativcu Makedonije, koji je do sada sakupio četiri nastupa za "A" selekciju svoje države, a ovaj ljevonogi štoper nastupao je do sada za Mezőkövesd (Mađarska), Atyrau (Kazahstan), NAC Breda (Holandija), Burgas (Bugarska) te Kriens i Luzern (Švicarska).

Bitno je još istaći da će nogometaši Sarajeva za vrijeme boravka na pripremama na jugu Bosne i Hercegovine odigrati i prijateljsku utakmicu. U utorak s početkom u 17 sati igrat će u Gabeli protiv GOŠK-a, a nakon završetka reprezentativne pauze, Sarajevo nastavlja sa domaćim takmičenjem te u sklopu 7. kola u subotu na Koševu dočekuje Vitez.