Stranci na čekanju
59

Sarajevo oslabljeno protiv Veleža, Matthias Fanimo pozitivan na koronavirus

H. H.
Sva dugovanja prema Fanimu su izmirena (Foto: T. S./Klix.ba)
Sva dugovanja prema Fanimu su izmirena (Foto: T. S./Klix.ba)
U petak je na programu jedan od najvećih derbija bh. nogometa između Veleža i Sarajeva, a Bordo tim će i u susretu u Mostaru biti oslabljen za neigranje jednog od najboljih igrača Matthiasa Fanima koji je pozitivan na koronavirus.

Naime, Englez je tokom reprezentativne pauze boravio u Londonu, nakon čega je potvrđeno da je dobio pozitivan test i neće konkurisati za veoma važan meč koji koševski ligaš igra u petak na stadionu Rođeni.

Ipak, kako saznaje portal Klix.ba, dobra vijest za Sarajevo je činjenica da su prema brzonogom nogometašu izmirena sva dugovanja i Fanimo će neometano u nastavku sezone moći nastupati za tim s Koševa.

Što se tiče stranih nogometaša koji nisu mogli dobiti radnu dozvolu zbog poreskih dugova Bordo kluba, njihov status bi trebao biti jasniji do sutra.

Krste Velkoski, Mirko Oremuš, Darko Lazić i Vicko Ševelj propustili su zbog toga nekoliko prethodnih utakmica, a identičan slučaj je bio i s trenerom Goranom Sablićem.

Očekuje se da će barem dva nogometaša biti u konkurenciji za Velež, a svojevrsnom debiju na klupi nada se i Sablić, što bi bila velika stvar za Sarajevo na vrućem gostovanju Veležu.

Utakmica 8. kola domaćeg šampionata između Veleža i Sarajeva na programu je u petak u 20 sati, uz direktan prijenos na Arena Sport kanalu.