Nogomet
81

Sarajevo obavilo prozivku: Nedim Hadžić priključen prvom timu

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo obavio je prozivku igrača prvog tima za drugi dio sezone 2016/17. BHT Premijer lige, a na spisku se nalazi 28 igrača uključujući i tri igrača iz Akademije FK Sarajevo koje predvodi talentirani napadač Nedim Hadžić.

Šef stručnog štaba Sarajeva Mehmed Janjoš zajedno sa šefom skauting odjela Sarajeva Farukom Ihtijarevićem saopćio je imena igrača koji dolaze na prozivku. Prvi trening u sklopu priprema za drugi dio sezone bit će obavljen sutra na pomoćnom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase s početkom u 14 sati.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Bojan Pavlović, Adi Adilović i Emir Plakalo (povratnik s posudbe iz Metalleghea)

Odbrana: Dušan Hodžić, Advan Kadušić, Adnan Kovačević, Saša Novaković, Saša Balić, Marko Mihojević, Almir Bekić, Edvin Rastoder i Perica Ivetić.

Vezni red: Edin Rustemović, Haris Duljević, Elvis Sarić, Nermin Crnkić, Said Husejinović, Anel Hebibović, Samir Radovac, Elvedin Herić, Nemanja Anđušić i Vedad Gljiva.

Napad: Mersudin Ahmetović, Amer Bekić i Hamza Čataković.

Priključeni polaznici Akademije FK Sarajevo: Nedim Hadžić (1999.), Semir Smajlagić (1998.) i Selmir Pidro (1998.).

Igrači FK Sarajevo će do 21. januara boraviti u Sarajevu, a onda će otputovati u Čitluk gdje će ostati do 29. januara. U Čitluku će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Brotnja (25. januar) i Veleža (28. januar).

Potom će 1. februara ekipa otputovati u Antaliju i tamo će se zadržati do 13. februara. U Turskoj će Sarajevo igrati protiv Lokomotiv Taškenta iz Uzbekistana (6. februar), Silkeborga iz Danske (9. februar) i Ilichivets Mariupola iz Ukrajine (12. februar).