Evropska liga
0

VIDEO / Sarajevo nije uspjelo proći Cluj

Sarajevo-x.com
Sarajevo nije uspjelo proći ekipu rumunskog Cluja nakon što su u revanš utakmici play offa Evropske lige poraženi rezultatom 2:1.

U prvih nekoliko minuta utakmice bordo tim imao je terensku inicijativu. Naši fudbaleri dominirali su sredinom terena dobro kontrolišući susret kratkim pasovima.

U 11. minuti Sarajevo je preko Jahovića uputilo šut prema golu Cluja, ali je lopta otišla preko gola. Par minuta kasnije domaći tim je uzvratio priprjetivši golu Alaima.

Nakon šanse Cluja, igrači Sarajeva ponovno dominiraju terenom. U 16. minuti imali su dobru priliku nakon ubačaja iz kornera. Nedugo zatim, u 19. minuti Sarajevo je imalo odličnu priliku. Ubačaj sa desne strane Jahović sa šest metara šalje glavom preko gola.

Promašena šansa umalo se osvetila igračima Sarajeva minut poslije kada je igrač Cluja izašao sam pred Alaima, ali je loptu sa vrha šesnaesterca uputio visoko preko gola tima sa Koševa.

U 31. minuti oštar start Tonyja nad Dudom sudija je sankcionirao žutim kartonom. U 36. minuti nova šansa Cluja nakon nesmotrenosti odbrane našeg predstavnika. K one je na sreću po igrače Sarajeva loše zahvatio loptu.

Igrač Sarajeva, Ajdin Maksumić u 39. minut dobio je žuti karton. Minut nakon toga Cluj je došao u prednost. Nakon jednog ubacivanja u šesnaesterac Torlak je zakasnio što je Kone iskoristio prebacivši loptu preko Alaima za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je terenskom inicijativom domaćih igrača koji su već u 48. minuti uspjeli stvoriti stopostotnu priliku. I u nastavku utakmice domaći tim bolji je protivnik koji kontroliše utakmicu i stvara prilike. Jedan od takvih bila je ona iz 56. minute kada je udarac Cluja prošao pored stative.

U 64. minuti Hadžić je propustio priliku koja je Sarajevo mogla odvesti u grupnu fazu Evropske lige. Nakon dobre akcije, Hadžić je sam izašao pred golmana Cluja koji uspjeva odbraniti prvi udarac, ali se lopta vraća do Hadžića koji pogađa stativu sa dva metra.

Da se ovakvi promašaji obično osvete potvrdio je Muresan koji je pet minuta nakon šanse Hadžića pogodio za 2:0 udarcem glavom nakon ubacivanja iz kornera.

Nadu igračima i mnogobrojnim navijačima Sarajeva vratio je Avdić golom u 81. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca. Domaći igrači tražili su igranje rukom, ali je portugalski sudija pokazao na centar terena.

Do kraja utakmice igrači Sarajeva su pokušali postići još jedan pogodak, ali u tome nisu uspjeli.

Treba spomuneti da je Sarajevo u dalekom Cluju imalo podršku 70-tak navijača koji su doputovali iz našeg glavnog grada.

Play off Evropske lige, revanš susret

Cluj - Sarajevo 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 - Kone (40'), 2:0 - Muresan (69'), 2:1 - Avdić (80')