Tuga na Koševu
835

Sarajevo nakon penala ispalo u prvom pretkolu Evropske lige

Piše: N. K.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zarija je večeras na Koševu nakon boljeg izvođenja penala savladala Sarajevo i izborila drugo pretkolo Evropske lige. U regularnom dijelu meča bilo je 2:1 za Bordo tim čime su anulirali prednost Moldavaca, koji su također slavili s 2:1. Zarija je bila uspješnija nakon udaraca s bijele tačke rezultatom 6:5.

Ekipa Mehmeda Janjoša od početka susreta je nametnula svoj tempo i bila dominantniji rival na terenu.

Prvu veliku priliku imao je Bekić, koji je dobro šutirao s 30-ak metara, ali je golman Zarije dobro reagirao.

Potom se Crnkić okušao, a u 11. minuti Hebibović se našao u dobroj prilici kada je iz neposredne blizine gola glavom šutirao pored stative protivnika.

Ofanziva Bordo tima je urodila plodom u 13. minuti kada Hebibović dovodi Sarajevo u vodstvo od 1:0 nakon gužve u šesnaestercu Zarije.

Nastavilo je Sarajevo s napadima, a takva igra je nagrađena dosuđenim penalom u 35. minuti. Oboren je Sarić, a s bijele tačke pogađa Kadušić.

Zaria je smanjila rezultat pola sata prije kraje meča. Nakon ubačaja rezerviste Suvorova iz slobodnog udarca s desne strane lopta je prošla kroz nekoliko igrača i Zagynailov iz peterca pogađa za 2:1.

Sarajevo je tri minute prije isteka regularnog dijela utakmice moglo doći do trećeg gola, ali je golman Pascenco odbranio šut Crnkića.

U 94. minuti Novicov je dobio direktan crveni karton zbog divljačkog udaranja Anđušića pa je Zarija u produžetke ušla s igračem manje.

Mogla je ekipa Mehmeda Janjoša u produžecima doći do pobjede, ali prosto je nevjerovatno šta je Sarajevo u nekoliko navrata promašilo.

Uslijedili su dramatični penali gdje se bolje snašao moldavski tim jer su Mihojević i Kuzmanović bili neprecizni s bijele tačke.

Zaria će u drugom pretkolu Evropske lige igrati protiv kiparskog Apollona.