Meč u Butmiru
60

Sarajevo nadigralo Goražde u generalnoj probi za nastavak prvenstva

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva pobijedili su u prijateljskoj utakmici odigranoj u Trening centru u Butmiru ekipu Goražda rezultatom 3:0 te su tako kompletirali pripreme za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

Već u drugoj minuti utakmice dobru priliku imao je Tatar koji je ostao sam nakon jednog kornera na drugoj stativi, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla preko gola. Ipak, samo četiri minute kasnije Sarajevo je povelo golom Rahmanović kojem je asistirao Tatar.

Na sljedeću priliku čekalo se do 20. minute susreta kada Rahmanović šutirao prema golu Goražda s nekih 20 metara, ali njegov udarac je odlično odbranio golman gostiju. Do kraja poluvremena Tatar je imao dvije dobre prilike. Prvo je u 33. minuti izašao sam pred golmana Goražda, ali je šutirao ravno u njega, da bi samo par minuta kasnije jedan defanzivac gostiju izblokirao njegov udarac.

Goražde je prvu šansu imalo u 41. minuti kada je napadač goraždanske ekipe izašao sam pred Kovačevića, a golman Sarajeva odličnom intervencijom spasio svoj gol.

U 50. minuti došlo je do promjene rezultata. Nakon oduzete lopte na protivničkoj polovini, Sušić je asistirao Jukiću koji postiže svoj prvijenac u dresu bordo ekipe. Konačan rezultat susreta postavio je Handžić u 86. minuti susreta.

Sarajevo prvu zvaničnu utakmicu u 2020. godini igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" protiv Tuzla Cityja.