Nogomet
38

Sarajevo: Na Zetri otvoren novi fudbalski teren s umjetnom travom

Anadolija
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U kompleksu Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu danas je svečano otvoren novi fudbalski teren s vještačkom travom.

Riječ je o terenu napravljenom na mjestu nekadašnje vanjske brze piste koja je tokom zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine služila klizačima. Suad Jusić iz marketing službe Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 naglasio je kako je preduzeće prije dvije godine prepoznalo novu ideju na devastiranoj pisti te krenulo u realizaciju projekta izgradnje.

"U cilju proširenja svoje sportske ponude, ZOI '84 uložio je više od 200.000 KM kako bi se izgradio nogometni teren s umjetnom travom koji je zaista respektabilnih dimenzija i karakteristika (50 puta 60 metara) koje su pogodne za slobodne rekreativce i sportske klubove uključujući omladinske i seniorske selekcije. Siguran sam da će vrijednost urađenog prepoznati kako rekreativci, tako i sportske ekipe", naglasio je Jusić.

Prema njegovim riječima, teren će biti dostupan svim ljubiteljima fudbala svakim radim danom, uključujući i nedjelju. Subotom će teren biti rezervisan za odigravanje nove omladinske fudbalske lige, mališana 2005. godišta koji su danas prvi put zaigrali na vještačkom travnjaku.

"Danas imamo otvorenje terena i promociju jedne nove lige, to je liga pretpionira 2005. godište. U tom takmičenju učestvuje 15 ekipa sa područja Kantona Sarajevo i jednostavno radimo na omasovljavanju sporta i fudbala u Kantonu Sarajevu. Ekipe će igrati svakog vikenda, 15 kola u prvoj polusezoni, sveukupno 30 kola. Igra se osam plus jedan na novootvorenom terenu. Ovo takmičenje je prvo ovakve vrste u BiH", ističe Emir Alečković iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i stručni saradnik za takmičenja.

Otvorenje novog terena obilježio je defile svih ekipa učesnika nove omladinske fudbalske lige.U cilju proširenja ponude novim sportskim kapacitetima, ZOI '84 uskoro planira postavljanje LED rasvjete na novootvorenom terenu kako bi svi ljubitelji fudbala bili u prilici uživati u noćnim terminima fudbala.