Izraziti favoriti
136

Sarajevo na Pecari brani veliku prednost u finalu Kupa BiH protiv Širokog Brijega

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva danas će na Pecari braniti prednost od 3:0 u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Ekipa Husrefa Musemića ostvarila je veliku prednost na svom terenu pobjedom od 3:0, a pogotke u prvom meču za Bordo tim postigli su Rahmanović, Kapić i Mujakić.

Sarajevo je na poluvremenu imalo prednost od 2:0, da bi u drugih 45 minuta gosti propustili nekoliko idealnih prilika da jednim postignutim pogotkom znatno povećaju svoje šanse za osvajanje najmasovnijeg bh. nogometnog takmičenja. Kada su propustili svoje prilike, kazna je stigla u samom finišu kada je Mujakić pogodio za konačnih velikih 3:0.

"Ekipu Širokog Brijega znamo vrlo dobro, kao i oni nas, nema tu nekih posebnih tajni. Želimo odigrati jednu pametnu utakmicu, a ako je moguće i da pobijedimo, ali u svakom slučaju bit ćemo zadovoljni sa svakim rezultatom koji će nam donijeti trofej", kazao je pomoćni trener FK Sarajevo Dženis Ćosić.

Sarajevo na Pecari neće imati podršku gostujućih navijača nakon što su popularne Horde zla putem društvenih mreža poručile da otkazuju odlazak u Široki Brijeg.

Široki Brijeg, prema riječima trenera Goce Sedloskog, u uzvratni finalni susret Kupa BiH ulazi rasterećen nakon poraza 3:0 na Koševu, ali ipak vjeruje u čudo.

"Imperativa nema, temeljni cilj, plasman u Evropu, ostvaren je osvajanjem najvjerovatnije trećeg mjesta u prvenstvu i u uzvratu se može očekivati dobra utakmica u kojoj ćemo, prije svega, dati sve od sebe da pobijedimo, a hoće li to biti dovoljno za trofej, vidjet ćemo", rekao je Sedloski.

Bordo tim je do finala stigao izbacivši Velež (1:0), Rudar Kakanj (1:0), Zrinjski (1:0, 1:0) i Slogu Gornje Crnjelovo (4:1, 5:0), dok je hercegovačka ekipa izbacila Željezničar (1:0), Slobodu (2:1), Borac (2:1, 1:0) i TOŠK (2:0, 1:0).

Posljednji duel između ovih rivala na Pecari pripao je gostima iz glavnog grada koji su upisali veliku pobjedu od 3:0, što im je bila možda i prekretnica u borbi za titulu prvaka koju će imati priliku da osvoje već u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase ukoliko savladaju Zvijezdu 09.

Susret Široki Brijeg - Sarajevo igra se danas od 17 sati.