Premijer liga BiH
14

Sarajevo na gostovanju kod opasnog Radnika traži povratak u formu

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjem meču 2. kola Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine od 15:00 sati sastaju se Radnik Bijeljina i Sarajevo na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Jučer su odigrane dvije utakmice u okviru 2. kola Lige za prvaka i sve tri utakmice 2. kola Lige za opstanak, a daleko najzanimljivije je bilo u Mostaru gdje je Zrinjski nakon zaostatka od 3:0 protiv Željezničara stigao do rezultata 3:3 i sve to od 88. minute pa do posljednjeg sudijskog zvižduka. Na prvom mjestu je ostao Željezničar s dva boda prednosti u odnosu na Plemiće.

Liga za prvaka

Radnik - Sarajevo (15:00 sati, Moja TV)

Radnik u drugom dijelu sezone igra odlično i ne zna za poraz u tom periodu, a pri tome je uspio osvojiti po bod na teškim gostovanjima protiv Sarajeva na Koševu i Zrinjskog Pod Bijelim brijegom. Ekipa Mladena Žižovića je svjesna da Sarajevo u ovaj meč ulazi pod velikim pritiskom koji Radnik želi iskoristiti.

"Želim da pokažemo dobru igru. Znam da je veliki pritisak na ekipi Sarajeva. Ogroman. Kod nas je pozorište u odnosu na atmosferu na njihovom terenu. Kod njih je veliki pritisak na igrače, na Upravu i stručni štab. Mi ćemo pokušati da iskoristimo taj njihov pritisak", kazao je Žižović.

Sarajevo u posljednjih pet ligaških mečeva, dakle od početka drugog dijela sezone, ima samo jednu pobjedu te dva remija i dva poraza. Bordo tim ima šest bodova manje od trećeplasiranog Širokog Brijega i učinit će sve da tu razliku smanji na tri boda.

"Ekipa Radnika u posljednjim sedmicama igra dobro i to su pokazali i na Koševu. Međutim, mi želimo izaći iz rezultatske krize, a to se najbolji učini kada osvojite tri boda. Imamo određenih problema sa povrijeđenim igračima, ali se nadamo pozitivnom rezultatu. Potrudit ćemo se da dođemo do željenog rezultata, koji je bitan za nas u ovom trenutku. Dobro smo trenirali čitavu sedmicu i nadam se da ćemo to sutra i pokazati na terenu", rekao je Musemić.

Tabela: