Premijer liga BiH
9

Tok utakmice / Sarajevo - Mladost 2:1

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su ugostili Mladost u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i savladali rezultatom 2:1.
- Kraj utakmice. Sarajevo - Mladost 2:1.

90+1' - Igrat će se još četiri minute.

86' - GOOOL!!! Sarajevo ponovo vodi, strijelac je Tatar! Bordo tim je odigrao prelijepu akciju po lijevoj strani, Rahmanović je asitirao, a Tatar rutinski pogodio za 2:1!

82' - Velika šansa za Sarajevo! Tatar je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa lijeve strane, Miličević šutira glavom iz peterca, ali pravo u Velića.

80' - Deset minuta do kraja susreta. Sarajevo pokušava stići do pogotka koji bi im donio tri boda. No, i Mladost se ne brani, već pokušava odnijeti puni plijen sa Koševa.

75' - Velika šansa za Sarajevo! Rahmanović se prošetao kroz odbranu Mladosti, lopta je na kraju došla do Ahmetovića koji je izašao sam na Velića, ali je promašio čitav gol!

70' - Dvadeset minuta ostalo je do kraja. Tempo igre je malo splasnuo, vidjeli smo nekoliko poluprilika na obje strane.

57' - Fanimo je lukavo šutirao direktno iz slobodnog udarca sa desne strane, ali se Kovačević nije dao iznenaditi.

52' - Oremuš je prvi zaprijetio u drugom poluvremenu. Nakon solo prodora šutirao je iskosa sa lijeve strane, ali slabo da bi Velić imao problema da s lakoćom uhvati loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

- kraj prvog poluvremena. Sarajevo - Mladost 1:1.

45+1' - Igrat će se samo jedna minuta sudijske nadoknade.

42' - b>GOOOL!!! Mladost je poravnala, a strijelac je Vazda! Samo što su krenuli sa centra gosti su izjednačili. Vazda je šutirao snažno i precizno sa 25 metara i matirao Kovačevića!

41' - GOOOL!!! Sarajevo vodi, a strijelac je Mililčević! Nakon kornera Rahmanović je spustio loptu do Dupovca koji je promašuje, ali Miličević je pratio akciju i sa jednog metra je poslao u mrežu! To je bio prvi pogodak za ovog defanzivca u dresu Bordo tima!

40' - Velika šansa za Mladost! Fanimo je izveo korner sa desne strane, Sadiku je ostao sam na pet metara, ali je glavom loše šutirao pravo u Kovačevića!

38' - Novi korner za Sarajevo nakon što je Jukićev udarac iz daljine odbranio Velić. Nakon kornera odbrana Mladosti nije imala problema.

36' - Velika šansa za Sarajevo! Sada je Bordo tim mogao povesti nakon lijepe akcije po lijevoj strani. Salčin je centrirao u peterac, Ahmetović je majstorski propustio loptu do Rahmanovića koji je pokušao uštopati umjesto šutirati, no to je uradio katastrofalno i propala je velika prilika.

28' - Velika šansa za Sarajevo! Rahmanović je uposlio Hodžića koji centrira u peterac, Ahmetović šutira glavom, ali lopta odlazi desetak centimetara pored gola! Navikli smo na to da napadač Bordo tima ovakve situacije rutinski rješava...

26' - Već u narednom napadu šansa pred drugim golom. Jukić je šutirao iz daljine, Velić uz dosta problema ipak brani.

25' - Kakvu je sada priliku za goste upropastio Fanimo! Vazda je sjajnom dugom loptom pronašao Engleza koji je ušao pred Kovačevića sa desne strane. Iako je mogao asistirati dvojici saigrača, Fanimo se odlučio na seriju driblinga nakon kojih je izgubio loptu.

22' - Sada je Nikolić šutirao sa 30 metara, lopta odlazi tik pored Kovačevićevog gola.

18' - Rahmanović se sada uz gol-aut liniju sjajno oslobodio Nikolića i izašao sam na Velića koji se dobro postavio i odbranio njegov udarac.

10' - Sada je i Mladost zaprijetila nakon kornera. Vazda šutira glavom pored gola.

7' - Na Koševu gledamo izuzetno otvoren meč. Gosti iz Doboja kod Kaknja se nisu došli braniti, te su napravili već tri veoma dobra napada. Sarajevo je imalo jedan korner, no bez konkretne opasnosti po Velićev gol.

1' - Susret je počeo.

17:59 - Igrači su izašli na teren. Susret će uskoro početi.

17:55 - Pravdu će dijeliti banjalučki arbitar Dragan Petrović, a asistirat će mu Bojan Maksimović (Modriča) i Arnel Novalić (Doboj). Četvrti sudija je Luka Bilbija (Prijedor).

17:50 - Deset minuta prije početka susreta tribine stadiona "Asim Ferhatović Hase" su skoro prazne. Trenutno se na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu nalazi nešto više od dvije hiljade posjetitelja.

17:46 - Bordo timu je dovoljan bod kako bi zadržao lidersku poziciju i sa prvog mjesta ušao u posljednji, treći dio sezone koji se igra po Bergerovim tablicama.

17:44 - Sastav Mladosti: Velić, Nikolić, Sadiku, Duraković, Fanimo, Vazda, Atajić, Hiroš, Hadžić, Mirkov i Nikolić.

17:43 - Za Sarajevo će igrati: Kovačević, Hodžić, Miličević, Dupovac, Salčin, Gavrić, Oremuš, Jukić, Rahmanović, Tatar i Ahmetović.

17:41 - Šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović je imao problema sa pravljenjem sastava s obzirom na to da je suspendovan pouzdani stoper Besim Šerbečić, te je umjesto njega u prvih 11 Amer Dupovac. Također, Tino Sušić nije ni među 18 igrača prijavljenih za ovaj susret, što je veliko iznenađenje.

17:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos susreta 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Mladosti. Susret se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a počinje u 18 sati.