Kazne
25

Sarajevo kažnjeno sa 6.000, Željezničar sa 5.000, a Zrinjski sa 2.500 KM

Piše: E. B.
Zrinjski najbolje prošao od tri kažnjene ekipe (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Zrinjski najbolje prošao od tri kažnjene ekipe (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Disciplinska komisija NSBiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića je na sjednici održanoj jučer u Sarajevu rješavala disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te su novčano kažnjeni Sarajevo, Željezničar i Zrinjski.

Najgore je Prošlo Sarajevo koje je kažnjeno sa čak 6.000 KM.

Po 3.000 KM Bordo tim je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na mečevima prvog i trećeg kola Lige za prvaka na Koševu protiv Radnika i Zrinjskog.

Željezničar je kažnjen sa ukupno 5.000 KM.

Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na utakmici prvog kola Lige za prvaka protiv Slobode Željezničar je kažnjen sa 4.000 KM.

Još 1.000 KM Plavi će uplatiti u kasu NSBiH zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na meču drugog kola protiv Zrinjskog u Mostaru.

Zrinjski će morati platiti 2.500 zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača tokom susreta drugog kola kod kuće protiv Željezničara.