Povoljan rezultat pred revanš
0

Sarajevo izgubilo od Helsinborga 2:1

Sarajevo-x.com
Foto: bosna-express.net
Foto: bosna-express.net
Iako je Sarajevo odigralo odličnu partiju, poražano je u Švedskoj, u okviru trećeg pretkola Evropske lige od ekipe Helsinborga rezultatom 2:1. Uprkos porazu, dobra igra i gol u gostima daju veliku nadu u prolaz pred revanš susret na Koševu.

Početni pritisak igrači Helsinborga uspjeli su krunisati pogotkom nakon samo šest minuta susreta. Gol je sa bijele tačke postigao Christoffer Andersson nakon prethodnog faula Torlaka koji je za start dobio žuti karton.

Nedugo zatim, Sarajevo se oslobađa pritiska i preuzima terensku inicijativu. Nakon nekoliko dobrih napada bordo tim uspijeva izjednačiti pogotkom Hadžića. Osim brojnih navijača u Sarajevu i BiH, pogodak je obradovao i veću grupu simptizera našeg predstavnika koji su na utakmicu stigli mahom iz skandinavkih zemalja.

Minut nakon toga, Larsson kojeg su svi pribojavali teren je napustio nakon povrede. Umjesto njega u igru je ušao Svanbäck.

Sarajevo je do kraja prvog poluvremena dominiralo terenom stvarajući prilike. Igrači Helsinborga su u tim trenucima djelovali potpuno inferiorno, a u rijetkim napadima bili su bezopasni po Alaimov gol.

Drugo poluvrijeme nastavlja se u istom ritmu sve do 50. minute kada Janjoš dobija drugi žuti odnosno automatski crveni karton čime je tim sa Koševa izuzetno oslabljen.

Domaćinu je trebalo svega osam minuta da iskoristi brojčanu prednost. Skúlason je bio precizan donoseći igračima Helsinborga veliku radost.

Nakon primljenog pogotka i sa 10 igrača Sarajevo se povlači i igra nešto defanzivnije sa namjerom da sačuva rezultat koji je itekako povoljan pred revanš utakmicu kada će bordo tim nošen publikom svakako imati prednost.

Za Sarajevo su nastupili: Alaim, Dudo, Torlak, Muminović (Pliska), Džakmić, Jahović (Avdić), Maksumić, Rizvanović, Belošević, Janjoš, Hadžić (Hamzagić).

Tim Helsinborga sačinjavili su: Hansson, Tamboura, Landgren, Patronen, Skúlason, Makondele, Larsson (Svanbäck), Jonsson (Sundin), Christoffer Andersson, Wahlstedt, Nilsson.

Revanš meč igrat će se 6. augusta na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.