Premijer liga BiH
16

Sarajevo i Čelik otvaraju 13. kolo, Zeničani bez pobjede na Koševu 33 godine

K. H.
Detalj s prošlogodišnjeg meča između Sarajeva i Čelika (Foto: D. S./Klix.ba)
Detalj s prošlogodišnjeg meča između Sarajeva i Čelika (Foto: D. S./Klix.ba)
U prvoj utakmici 13. kola Premijer lige BiH FK Sarajevo će danas na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati NK Čelik, a ovaj susret igra se od 18:00 sati.

Bordo tim u ovaj meč ulazi kao izraziti favorit i sve osim pobjede ekipe Husrefa Musemića bilo bi veliko iznenađenje. Sam Musemić uoči ovog meča rekao je da njegov tim u odličnom raspoloženju dočekuje nastavak Premijer lige, a oni se trenutno nalaze na diobi prvog mjesta bh. prvenstva s istim brojem bodova kao i Tuzla City.

"Mislim da smo pauzu iskoristili na najbolji mogući način, još uvijek imamo određene kadrovske probleme jer su Lazić i Hebibović suspendovani, Velkoski je povrijeđen, ali smo favoriti i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu. Nalazimo se u situaciji da imamo sve potrebne uslove da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu", kazao je Musemić.

Nakon toga šef stručnog štaba Bordo tima je rekao da njega i njegove igrače neće zavarati nešto lošija atmosfera u Čeliku.

"Čelik na Koševu nema šta izgubiti, doći će rasterećeno s namjerom da naprave dobar rezultat. Znamo da je u klubu bilo turbulencija, primjer toga je što već imaju trećeg trenera u ovoj sezoni, ali nas to neće i ne smije zavarati. Moramo izaći sa željom da osvojimo tri boda i nadam se da ćemo u tome imati podršku navijača", istakao je trener Sarajeva.

Što se tiče Čelika, oni su se za Sarajevo spremali na mini pripremama u Međugorju, a novi trener Slaviša Božičić je uoči gostovanja na najvećem bh. stadionu istakao da njegov tim dolazi rasterećeno i da bi osvajanje makar jednog boda bio veliki uspjeh za tim.

Što se tiče ovog duela, tradicija je apsolutno na strani Sarajeva, jer Čelik na najvećem bh. stadionu ne zna za pobjedu čak 33 godine, a posljednji put na Koševu su slavili u sezoni 1986/1987. s minimalnih 1:0. Sarajevo ima pet uzastopnih pobjeda protiv Čelika na svom terenu, a Zeničani su poraz na stadionu Bordo kluba posljednji put izbjegli 2015. godine kada je bilo 1:1.

U prvom meču ove sezone koji je odigran na Bilinom Polju u Zenici rezultat je glasio 0:0, a posljednji susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" pripao je Bordo timu koji je slavio rezultatom 5:0.

Još jednom podsjećamo, susret između Sarajeva i Čelika igra se u petak s početkom u 18:00 sati, a live prijenos ovog meča možete pratiti na portalu Klix.ba.