26. kolo Premijer lige
73

Sarajevo gostuje u Trebinju, Gigović ponovo sudi i to u jedinoj utakmici bez TV prijenosa

E. B.
Detalj sa prošlog duela Leotara i Sarajeva u Trebinju (Foto: FK Sarajevo)
Detalj sa prošlog duela Leotara i Sarajeva u Trebinju (Foto: FK Sarajevo)
Današnjim susretima će biti kompletirano 26. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jučer su odigrane prve dvije utakmice ovo kola u kojima je Zrinjski pobijedio Željezničar rezultatom 2:0, dok su Tuzla City i Velež remizirali rezultatom 1:1.

Današnji program otvaraju tri susreta u 16 sati. Leotar će na stadionu Policae u Trebinju dočekati Sarajevo. Domaćinu su bodovi neophodni u grčevitoj borbi za opstanak, dok se s druge strane Sarajevo pobjedom može bodovno izjednačiti sa petoplasiranim Željezničarom i dodatno se približiti mjestima koja vode u evropska takmičenja naredne sezone.

U preostala da susreta od 16 sati sastaju se ekipe koje se bore za opstanak.

Igman će u Konjicu dočekati Slobodu, dok će Sloga Meridian u Doboju ugostiti Posušje. Ono što je posebno interesantno za utakmicu u Doboju je da će pravdu na njoj dijeliti Miloš Gigović.

Kontroverzni sudija iz Gradiške je posljednji put na bh. terenima sudio 4. marta kada je napravio pravu lakrdiju na susretu između Leotara i Igmana. Nakon što je žestoko oštetio goste, "sklonjen" je na malo više od mjesec sa utakmica Premijer lige, no sada se ponovo vraća i sudit će jedini duel ovog kola koji neće biti u direktnom TV prijenosu.

Ovo kolo se zatvara susretom na stadionu Pecara između Širokog Brijega i Borca. Radi se o duelu ekipa koje su na drugom i četvrtom mjesu, a dijele ih samo dva boda. Nema sumnje kako bi pobjednik duela napravio veliki korak ka izlasku u Evropu naredne sezone, s tim da gostima iz Banje Luke večeras ni bod ne bi bio loš.

Današnji susreti 26. kola:

Igman - Sloboda 16:00 sati (Arena Sport)

Sloga - Posušje 16:00 sati

Leotar - Sarajevo 16:00 sati (My TV)

Široki Brijeg - Borac 18:30 sati (Arena Sport)

Tabela: