Premijer liga BiH
0

Sarajevo gostuje u Širokom Brijegu, Željezničar "lovi" drugo mjesto

Sarajevo-x.com
U okviru 13. kola Premijer lige BiH danas su na programu tri utakmice. Širokom Brijegu na megdan dolazi Sarajevo. Naime, ova dva kluba će u sedam dana odigrati tri meča. Dva u kupu i jedan u prvenstvu.

S obzirom da su izabranici Ive Ištuka demonstrirali kvalitet u najmasovnijem takmičenju, može se reći da bordo tim čeka težak meč.

Na pres konferenciji koja se održala u prostorijama hercegovačkog kluba prisutnim novinarima se obratio Mario Bazina, pomoćnik prvog šefa struke, koji je kratko rekao.

"Vjerujemo u ekipu i očekujemo našu pobjedu".

Ponajbolji igrač Širokog Wagner Santos Lago je također u vedrom tonu izgovorio.

"Optimistični smo pred ove dvije utakmice koje nam predstoje. Sarajevo ima dobru ekipu, ali nijanse su na strani Širokog. Očekujem podršku sa tribina, to je naša najveća prednost.Vjerujem da ćemo doći do kompletnog plijena."

Treba istaći da će među stativama tima sa Koševa stajati Dino Hamzić, koji se oporavio nakon povrede u gradskom derbiju.

Iako je bilo najavljeno da pristalice Sarajeva neće biti prisutni na Pecari, situacija se promijenila. Naime, najavljeno je da će tri autobusa doputovati u hercegovački grad. Iz policije su naglasili da će kontrola biti rigorozna.

Željezničar će na Grbavici ugostiti Budućnost. U slučaju da osvoje tri boda, a tim sa Koševa pognute glave napusti Pecaru “plavi” bi došli na drugu poziciju.

Olimpic će nakon remija sa Slobodom u kupu (bilo 1-1) pokušati ostvariti prvenstvenu pobjedu.

Parovi i satnica:

Široki Brijeg – Sarajevo 15.00 sati (prenos na BHT1) Olimpic – Sloboda 13.30 sati Željezničar- Budućnost 16.30 sati