Prijateljski meč
14

Sarajevo golovima Lelića i Husejinovića savladalo Slaviju

Klix.ba
Foto: fksarajevo.ba
Nogometaši Sarajeva odigrali su danas prijateljsku utakmicu u svom trening centru protiv Slavije, a susret je završen pobjedom Bordo ekipe rezultatom 4:0. Po dva gola na utakmici postigli su Sanjin Lelić i Said Husejinović.

Današnja prijateljska utakmica odigrana je u toku reprezentativne pauze u prvenstvu, stoga stručni štab Sarajeva kluba nije mogao računati na sve igrače, a pojedini nogometaši su bili na poštedi. Trener tima s Koševa Husref Musemić je odlučio da početni sastav čine Adilović, Hodžić, Bekić, Kurdić, Stanojević, Crepulja, Radovac, Rahmanović, Velkoski, Halilović i Altiparmakovski, a u nastavku su priliku još dobili Herić, Husejinović i Lelić. Također, minutažu su upisali Kurdić, Bešić i Imamović.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, međutim, Adilović brani udarac Pušare. Na drugoj strani šut Rahmanovića je izblokiran, potom je iz dobre pozicije Halilović šutirao preko gola, a udarac Altiparmakovskog na ubacivanje Hodžića odlazi pored desne stative gola Slavije. Prijetila je Slavija još jednom u prvom poluvremenu, za Sarajevo su promašivali Bekić, Velkoski, te Kurdić.

Na otvaranju drugog dijela udarac Lelića je izblokiran, a isti igrač dovodi naše Sarajevo u vodstvo u 51. minuti. Altiparmakovski je uposlio Lelića, koji se lijepim udarcem upisuje u strijelce. Ubrzo nakon toga, ponovo je Altiparmakovski u ulozi asistenta, a Lelić je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Odličan prodor Imamovića zaustavljaju defanzivci Slavije, a siguran sa bijele tačke bio je Husejinović. Pomenuti nogometaš se do kraja susreta još jednom upisao u strijelce, a ovog puta asistenciju upisuje Hodžić. Moglo je Sarajevo do kraja utakmice povećati rezultatsku prednost, ali su Rahmanović i Herić bili neprecizni te je susret završen za pobjedom 4:0.

Dvostruki strijelac na današnjoj utakmici, Sanjin Lelić prenio je svoje utiske nakon susreta.

"Iskoristili smo reprezentativnu pauzu kako bismo odigrali prijateljsku utakmicu. Mislim da je bila korisna za igrače što su manje igrali u posljednjim sedmicama i možemo biti zadovoljni onim što smo danas prikazali. Nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati bolje", izjavio je Lelić.

Nakon završetka reprezentativne pauze, Bordo klub će u subotu, 31. marta na Koševu dočekati Krupu. Utakmica se igra s početkom u 18 sati.