Pripreme u Međugorju
0

Sarajevo golom Melunovića savladalo Velež

Piše: N. J.
Foto: fcsarajevo.ba
Foto: fcsarajevo.ba
Nogometaši Sarajeva pobijedili su i u drugoj pripremnoj utakmici u Međugorju. Nakon što su prije tri dana savladali tim Branitelja 2:0, danas su slavili protiv ekipe Veleža 1:0.

Jedini gol na današnjoj utakmici u Međugorju postigao je napadač bordo tima Melunović, koji se dobro snašao nakon centaršuta Osmanagića i doveo Sarajevo u vodstvo u prvom dijelu igre.

U nastavku je i Velež imao nekoliko prilika za izjednačenje, ali nisu uspjeli postići gol. Tim s Koševa je također imao svoje prilike da udvostruči prednost iz prvog dijela, ali su mreže u nastavku ostale netaknute te je Sarajevo upisalo i drugu pobjedu na pripremama u Međugorju.

U okviru desetodnevnih priprema u Međugorju nogometaši Sarajeva odigrat će još jednu kontrolnu utakmicu 6. februara protiv banjalučkog Borca. Nakon priprema u Međugorju, ekipa se vraća u Sarajevo gdje će boraviti tri dana, a potom će otputovati u Opatiju. Tokom završne faze priprema u trajanju 10 dana planirano je da nogometaši Sarajeva u Opatiji odigraju još četiri kontrolne utakmice.