Liga za prvaka
206

Sarajevo golom Crnkića iz 20. sekunde meča slavilo protiv Slobode

Piše: N. K.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na Koševu u okviru 7. kola Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Slobode rezultatom 1:0.

Samo što je sudija dao znak da igra počne Bordo tim je došao u vodstvo. Duljević je sjajno uposlio Crnkića, koji se dobro snalazi pred golom Muminovića i pogađa za 1:0.

Tuzlaci su mogli samo šest minuta kasnije doći do izjednačenja nakon velike greške Bekića. Zec je ukrao loptu, ali je Novaković u posljednji trenutak dobro startovao ispred napadača gostiju.

Sredinom poluvremena viđene su užasne scene na stadionu Koševa kada je jedan navijač domaće ekipe ostao povrijeđen od topovskog udara.

Igra se do odlaska na odmor uglavnom odvijala na sredini terena pa nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu viđena je ofanzivna igra obje ekipe sa nekoliko dobrih prilika za postizanje golova.

Prvo je mladi Muminović sjajno odbranio udarac Duljevića sa 25 metara, a onda je šut Zilkića sa druge strane otišao tik uz stativu.

Najbolja šansa za Slobodu uslijedila je u 54. minuti kada je Tandir iz blizine pogodio stativu.

Muminović se još jednom istakao prilikom intervencije u duelu jedan na jedan sa Crnkićem, a Hebibović je petnaest minuta prije kraja imao nevjerovatan promašaj kada je sa nekoliko metara promašio gol Slobode.

Do kraja utakmice nije bilo promjena pa je Sarajevo uz podršku svojih navijača došlo do nove važne pobjede u borbi za titulu. Trenutno su bodovno izjednačeni na tabeli sa liderom i gradskim rivalom Željezničarom, koji ima utakmicu manje.