Održano žrijebanje
50

Sarajevo domaćin prve finalne utakmice Kupa BiH, trofej se diže na Pecari

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U prostorijama Nogometnog saveza BiH danas je održano žrijebanje domaćina prve utakmice finala Kupa BiH, a prvi susret između Sarajeva i Širokog Brijega igrat će se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Voljom žrijeba odlučeno je da će Sarajevo biti domaćin prve utakmice, a susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra se 8. maja. Termin igranja će biti naknadno određen.

Uzvratni meč i susret u kojem će biti odlučen pobjednik Kupa BiH će biti odigran na stadionu Pecara 15. maja. Zanimljivo, ove dvije ekipe igrale su finale Kupa BiH prije dvije godine, a tada je Široki Brijeg bio uspješniji nakon boljeg izvođenja penala.

Sarajevo i Široki Brijeg sastat će se i u nedjelju, 14. aprila, u susretu 26. kola Premijer lige BiH, u kojem će Bordo tim s nova tri boda pokušati da se približi tituli prvaka.

"Finale kao finale, ne može se reći ni da je prednost ni da je mana to što prvu igramo na domaćem terenu. To ne mora značiti ništa, kao i svaku utakmicu želimo pobijediti i nadam se da ćemo slaviti. Želimo ići do kraja i u prvenstvu i u Kupu BiH", rekao je Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Priželjkivali smo da prva utakmica bude u Sarajevu i da pokušamo podići trofej Kupa BiH pred našim navijačima. Sigurno je da će biti teško, Sarajevo igra odlično i ima dobru ekipu, spremni su ići do kraja na dva fronta, a mi ćemo sve uraditi da pokušamo podići jedan trofej u ovoj sezoni", kazao je Dalibor Šilić.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Danas su žrijebani i parovi polufinala ženskog Kupa BiH, a sastaju se parovi:

Radnik - Lokomotiva SFK 2000 - Emina 2016