Premijer liga BiH, 17. kolo
0

Sarajevo dočekuje Slaviju, Željezničar u Gradačcu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Šest susreta 17. kola Premijer lige BiH na rasporedu je danas od 14:30 sati. Na Koševu se sastaju Sarajevo i Slavija, dok Željezničar gostuje kod Zvijezde u Gradačcu.

Nakon poraza u prvom kolu nastavka Premijer lige BiH od Čelika u Zenici (2-1), nogometaši Sarajeva danas imaju priliku za popravni. Na noge im dolazi Slavija iz Istočnog Sarajeva, te se pobjeda nogometašima Mirze Varešanovića nameće kao imperativ, kako bi koliko-toliko zadržali priključak za vrhom tabele. Trenutno Borac na prvom mjestu ima čak osam bodova prednosti za bordo sastavom.

Drugi sarajevski premijerligaš, Željezničar, također zaostaje za Banjalučanima, ali nešto manje - pet bodova. Želje je u prošlom kolu na Grbavici bez većih problema savladao sarajevski Olimpic (3-0), a protiv Zvijezde će također morati na pobjedu, jer bi svaki drugi rezultat dodatno povećao Borcu šanse za osvajanjem titule.

Naime, Banjalučani na svom terenu dočekuju zvorničku Drinu, te je nova "trica" gotovo već upisana na njihovom kontu. Sve osim pobjede Borca u toj utakmici bilo bi senzacija.

Široki će kiks iz prošlog kola, kad ih je na njihovom terenu savladao upravo Borac (1-2), pokušati nadoknaditi u Prijedoru, protiv Rudara. Neće im biti lako jer je njihov današnji protivnik dobru formu potvrdio osvajanjem boda u prošlom kolu protiv Leotara (0-0). Svi znamo koliko je truda i znanja potrebno u našoj ligi za bod na strani.

Sloboda, koja je u prošlom kolu savladala Slaviju (2-1), igra u Travniku, gdje domaćin rijetko prepušta bodove gostima.

Banovićka Budućnost će za odvajanje od dna tabele danas morati "uhvatiti" pobjedu protiv Veleža, koji zajedno sa gradskim rivalom Zrinjskim drži posljednja dva mjesta na tabeli, oba tima imaju po 16 bodova. Budućnost ima bod više, ali u utakmicu mogu ući s više optimizma jer su domaćini.

Zrinjski će na svom terenu snage sa zeničkim Čelikom odmjeriti u nedjelju, baš kao i Olimpic s Leotarom.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Subota, od 14:30 sati: Sarajevo - Slavija Željezničar - Zvijezda Travnik - Sloboda Budućnost - Velež Borac - Drina Rudar - Široki

Nedjelja: Zrinjski - Čelik Olimpic - Leotar