Međunarodni turnir
5

Sarajevo: Danas na rasporedu drugo kolo turnira "Igraj fudbal Živi život"

Klix.ba
Jučer je uspješno na stadionu Otoka zavšren prvi dan G-Drive 6.Međunarodnog Fudbalskog Turnira U-17 "Igraj Fudbal Živi Život", a danas je na rasporedu drugo kolo.

Prvu utakmicu na turniru su igrali FK.Sarajevo-FC.Slovačko,slavili su bordo bijeli rezultatom 1-0, jedini pogodak je postigao Andrej Đokanović.

Odlična utakmica da mnogo prilika na obje strane u kojoj su mladi fudbaleri Sarajeva pokazali da žele braniti pehar iz prošle godine.

U drugoj utakmici Željezničar je savladao Partizan sa 2-1,super fudbalska predstava u kojoj su obje ekipe igrale na 3 boda. Željezničar je poveo sa bijele tačke golom Alena Nuhanovića nakon čega slijedi dominacija Partizana ali bez konkretnog udarca prema golu.Željezničar je iskoristio otvorenu igru crno belih i iz jedne kontre primorao golmana Partizana na prekršaj van 16 m što je značilo automatski crveni karton.

U drugom poluvremenu plavo bijeli su dobro iskoristili igrača vise i povećali vodstvo na 2-0, gol je postigao Mujić.Crno beli su do kraja utakmice uspjeli smanjiti pogotkom Radića.

Nakon završene utakmice upriličena je ceremonija otvaranja pred velikim brojem medija gdje su se mladim igračima obratili promotori turnira Mladen Krstajić i Vlatko Glavaš,ispred općine Novi Grad pomočnik načelnika Fahrudin Kazazić, gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka i ispred generalnog sponzora direktor maloprodaje Gazprom Benzinskih stanica u BiH Nikola Knežević koji je ujedno i otvorio turnir.

Olimpic i Cibalia su odigrali odličnu utakmicu u kojoj smo u prvih 5 minuta vidjeli 2 pogotka u obje mreže.

Olimpic je poveo golom Dedovića da bi odmah u narednom napadu Cibali izjednačila preko Drena a zatim odličnom igrom ubrzo i povečala vodstvo na 2-1, gol je postigao Križanović.

Olimpic je napadao ali bezuspješno što su gosti iz Vinkovaca iskoristili I postavili konačan rezultat 3-1 preko Blizanca.

Zadnju utakmicu turnira su igrali Budućnost I Olimpija,tvrda utakmica sa mnogo prekršaja odgovarala je vise mladim igračima Budućnosti koji su nametnuli taj stil igre I uspjeli u zadnjoj minuti prvog poluvremena da postignu pogodak preko Milića. Olimpija je u drugom poluvremenu dobila i crveni karton što je igračima Budućnosti otvorilo proctor za dodatne napade koje su krunisali pogotkom i postavili konačnih 2-0 preko Bulatovića.

Danas su na rasporedu utakmice: Partizan-Budućnost u 11 h Cibalia-Sarajevo u 13 h Slovačko-Olimpic u 15 h Olimpija-Željezničar u 17 h

Ulaz na stadion Otoka je besplatan.