Premijer liga BiH
378

Sarajevo blizu jesenje titule: Uz bodovnu prednost ima i lakši raspored od Želje

N. K.
Slavlje igrača Sarajeva protiv Olimpika (Foto: I. Š./Klix.ba)
Slavlje igrača Sarajeva protiv Olimpika (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo veoma su blizu osvajanja jesenje titule, odnosno da predugu zimsku pauzu provedu na liderskoj poziciji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Naime, Bordo tim je današnjom pobjedom protiv Olimpika (2:0) i uz jučerašnji kiks Željezničara sa Slobodom (2:2) pobjegao najvećem rivalu na čak sedam bodova prednosti. Budući da do kraja jesenjeg dijela prvenstva imaju još četiri kola, računicom dolazimo do podatka da je Sarajevu potrebno još minimalno šest bodova da prezimi na prvom mjestu.

I raspored ide na ruku izabranicima Vinka Marinovića pa su velike šanse da uspiju u svom naumu. Prvo im slijedi gostovanje do sada razočaravajućem Veležu, koji se uprkos velikim najavama nalazi tek u donjem dijelu tabele. Potom im slijedi dosta lagana utakmica na Koševu protiv Radnika.

U decembru će Bordo tim imati i najzahtjevnije gostovanje Borcu u Banjoj Luci, a 2020. godinu će zaključiti susretom sa Slobodom na stadionu "Asim Feratović Hase".

S druge strane, najbliži pratitelj Željezničar ima za nijansu teži raspored budući da ima gostovanje trećeplasiranom Zrinjskom, ali i domaći meč s odličnim Širokim Brijegom. Osim ta dva meča, izabranici Amara Osima će već narednog vikenda gostovati Mladosti, a jesen će zaključiti gostovanjem Krupi.

Serijom dobrih rezultata samom vrhu se priključio i Zrinjski koji do kraja jeseni ima nekoliko zahtjevnih utakmica poput onih sa Željezničarom i Širokim, dok će igrati još protiv Slobode i Mladosti.

Raspored do kraja jesenjeg dijela takmičenja:

Sarajevo:

Velež (Gostuje) Radnik (Dočekuje) Borac (G) Sloboda (D)

Željezničar:

Mladost (G) Zrinjski (G)

Široki Brijeg (D) Krupa (G)

Zrinjski:

Sloboda (G) Željezničar (D) Mladost (G) Široki Brijeg (G)

Tabela: