Protiv Zrinjskog i Želje
55

Sarajevo bez podrške u dvije ključne utakmice sezone, propustili mogućnost da igraju pred navijačima

H. H.
Sarajevo je većinu utakmica ove sezone igrali na Bilinom polju u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Sarajevo je većinu utakmica ove sezone igrali na Bilinom polju u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva neće imati podršku navijača u dvije ključne utakmice u nastavku sezone protiv Zrinjskog i Željezničara, potvrđeno je za Klix.ba iz Nogometnog saveza BiH.
Takmičarska komisija NS BiH na prijedlog Komiteta za sigurnost i kantonalnih MUP-ova (HNK i ZE-DO) odlučila je da će Sarajevo utakmice protiv Zrinjskog na stadionu Rođeni u Mostaru i Željezničara u Trening centru NS BiH igrati bez publike.

Razlog je sigurnosne prirode, jer postoji bojazan da bi moglo doći do navijačkih nereda, iako je još od ranije na snazi odluka da je gostujućim navijačima zabranjen dolazak na zamjenske stadione.

Kako saznaje naš portal, Sarajevo je imalo mogućnost da pomenute dvije utakmice odigra u Doboju kod Kaknja, što bi značilo da njihovi navijači mogu doći bez problema, ali su tu soluciju odbacili i odlučili su da igraju u Mostaru, odnosno Zenici.

Koševski ligaš zbog rekonstrukcije terena praktično cijelu sezonu igra van Sarajeva i nema sumnje da je klubu nanesena ogromna finansijska i rezultatska šteta.

Sarajevo dočekuje Zrinjski u nedjelju (26. februara) od 17.30 sati, dok je sarajevski derbi na rasporedu 8. marta od 13 sati.