Nogomet
21

Sarajevo bez Berberovića i Rustemovića protiv Čelika, Duljević očekuje pobjedu

Piše: D. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 20. kola u kojoj Bordo ekipa dočekuje zenički Čelik. Medijima su se obratili šef stručnog štaba MIodrag Ješić i kapiten Haris Duljević, koji se vraća nakon suspenzije.

"Dobra je stvar što su četiri igrača odradila suspenzije. Tokom nedjelje su se razboljeli Berberović i Rustemović, tako da neće biti u kadru. Povrijeđenih nema, ali imamo problema s virozom i igračima koji nisu u punom trenažnom procesu. Danas poslije treninga ćemo napraviti spisak igrača koji će biti u konkurenciji za utakmicu. Pred samu utkamicu ćemo izdvojiti prvih 11", izjavio je Ješić.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Čelik u Sarajevo dolazi oslabljen, ali se Ješić ne opušta.

"U Mostaru su nam nedostajala četvorica igrača, ali smo otišli sa 18. Takav slučaj je i sa Čelikom, dakle ne nedostaju im četvorica, nego dolaze sa 18 igrača. Zenica je nogometni grad, nećemo nikog potcijeniti. U utakmicu ulazimo maksimalno angažovani i spremni. navijače želimo obradovati dobrom igrom i rezultatom. Mi vjerujemo da smo dobar tim, moramo to pokazati na terenu", rekao je trener Bordo ekipe.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Novinarima se nakon Ješića obratio i Duljević, koji očekuje pobjedu svog tima.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali Čelik nećemo potcijeniti. Pravili smo kikseve, ali se nadam da sutra neće biti tako. Dat ćemo sve za pobjedu", kazao je Duljević.

Rezultatom utakmice protiv Zrinjskog u prošlom kolu nije zadovoljan.

"Nisam zadovoljan rezultatom, bili smo puno bolji. Imali smo šanse koje nismo iskoristili, pa se moramo zadovoljiti bodom. Bodovna razlika je ostala ista u vrhu, nadam se da ćemo nadoknaditi zaostatak i na kraju osvojiti titulu", završio je Duljević.

Utakmica FK Sarajevo - NK Čelik se igra u subotu od 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.