Nogomet
0

Saopštenje navijača FK Željezničara povodom nereda u Žepču

Sarajevo-x.com
Foto: TheManiacs.org
Foto: TheManiacs.org
Povodom nereda prije i poslije utakmice Žepče - Željezničar, koja je odigrana u nedjelju, 05. avgusta, saopštenjem za javnost oglasili su se "Manijaci", navijači FK Željezničar.

U saopštenju "Manijaci" tvrde da utakmica nije organizovana kao što iz NK Žepče tvrde. "Pred ulazom se stvorila gužva u kojoj je policija sa redarima tukla navijače Željezničara koji su imali uredno kupljene karte. Na tribinu za gostujuće navijače se moglo ući kroz jedan mali ulaz i stvorila se ogromna gužva", stoji u saopštenju.

Što se napada na golmana tiče navijači Želje su rekli: "Nakon gola Žepča igrači tog kluba su došli ispred navijača Željezničara i provokativno slavili gol. To je iziritiralo navijače i jedan je utrčao u teren i napao golmana Žepča Nikolu Trogrlića. Ovaj potez osuđujemo, jer je doveo do prekida utakmice. Treba reći da su nakon što su policija i redari savladali ovog navijača igrači Žepča prišli i počeli tući navijača Željezničara.

U isto vrijeme na tribinu su ušli pripadnici specijalne policije iz Zenice i počeli tući navijače uz psovke. Navijači Željezničara su pružili otpor takvoj bespotrebnoj reakciji specijalne policije."

Što se bacanje eksplozivne naprave u Zenici tiče, navijači Željezničara negiraju odgovornost za taj slučaj i dodaju da je to čin neodgovornog pojedinca koji treba da snosi posljedice zbog tog čina i dodaju: "Ne želimo da nas bh. Javnost trpa u isti koš sa takvim individuama. Protestujemo zbog naslova u novinama koji su okrivili navijače Željezničara u cijelini zbog ovog čina".