Posebni u svom stilu
15

Saopćenje Josea Mourinha: Poštovanje ću pokazati tako što neću ništa komentarisati

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho objavio je saopćenje za javnost u kojem se zahvalio svima koji su radili s njim na Old Traffordu te je rekao da je za njega ovo poglavlje završeno.

Mourinho je istakao da je neizmjerno ponosan što je bio dio Manchester Uniteda i da će, kao što je to bio slučaj i ranije, pokazati poštovanje prema svojim kolegama tako što neće ništa komentarisati.

"Neizmjerno sam ponosan što sam nosio grb Manchester Uniteda, od prvog dana kada sam došao, a mislim da su navijači svjesni toga. Kao što je bio slučaj i u mojim prethodnim klubovima, radio sam sa sjajnim ljudima i vjerujem da će mi neki od njih ostati prijatelji do kraja života. Upoznati ste s mojim principima, svaki put kada se jednog poglavlje završi, osjećam potrebu pokazati najveće poštovanje prema kolegama tako što neću ništa komentarisati", kazao je Mourinho.

Mourinho je nakon toga rekao kako očekuje od medija da poštuju njegovu trenutnu situaciju, sve do dana kada će se vratiti nogometu.

"Nadam se da će mediji poštovati moju trenutnu poziciju i dopustiti mi da živim normalan život, sve do dana kada se ne vratim u nogomet. Sretan Božić", poručio je Mourinho za kraj.

Prve informacije govore da bi Mourinho svoju trenersku karijeru mogao nastaviti u Real Madridu ili Interu, ali je najvjerovatnije da će nakon dvije i po godine na klupi Manchester Uniteda uzeti nekoliko mjeseci odmora.