"Bit će ludilo"
61

Santosov "agent" najavio transfer "igrača u Sarajevo", javio se i rekao da nije riječ o Brazilcu

K. H.
Stefan Bulić i Santos Rodrigus Clarismario (Foto: I. L./Klix.ba)
Stefan Bulić i Santos Rodrigus Clarismario (Foto: I. L./Klix.ba)
Jedan od agenata igrača Željezničara Santosa Rodrigusa - Stefan Bulić, na svom Instagram profilu najavio je transfer "jednog igrača" u FK Sarajevo uz opis da će preći iz "malog u veliki klub", a nakon što je to prvobitno izgledalo kao najava transfera Santosa, javio nam se i rekao da nije o tome riječ.

Uz fotografiju koju je objavio na Instagramu, ovaj agent je napisao kako je "vrijeme za transfer u Titovu 38B", što je zvanična adresa FK Sarajevo.

"Bit će ludilo iz malog u veliki klub", napisao je Bulić, a s obzirom na to da je posljednjih dana u kuloarima aktuelna upravo priča o prelasku Santosa iz Željezničara u Sarajevo, te da je ova objava asocirala na to, on je demantovao da se radi o tome.

Objava Bulića na Instagram profilu
Objava Bulića na Instagram profilu

Nakon što se javio redakciji portala Klix.ba, objasnio je da nije riječ o Santosu, već u drugom igraču. Prvobitno i prije objave teksta nije odgovarao na naš poziv.

Ovaj brazilski nogometaš je u junu 2022. godine pojačao Željezničar iz Rudara iz Prijedora, ali je potpisao amaterski ugovor jer Plavi s Grbavice nisu platili naknadu za njegovo treniranje. Samim tim, jasno je da će Sarajevo, ukoliko se transfer uopšte desi, to isplatiti.

Santos je počeo karijeru u Fluminenseu odakle je 2019. godine otišao u hrvatsku Dubravu, a potom je došao u BiH 2020. godine u Borac iz Kozarske Dubice.

U prošloj sezoni ovaj brzonogi nogometaš je odigrao ukupno 35 mečeva za Željezničar, 30 u Premijer ligi BiH i pet u Kupu BiH, a ukupno je postigao osam pogodaka i upisao pet asistencija.

Napomena: Tekst je naknadno korigovan, nakon što se Bulić javio našoj redakciji.