Legenda kluba
27

Santi Cazorla se emotivno oprostio od Villarreala: Ovo nije "zbogom", već "vidimo se kasnije"

E. B.
Legenda Villarreala Santi Cazorla se sinoć oprostio od dresa Žute podmornice.

Villarreal je sinoć u posljednjem kolu dočekao Eibar i slavio rezultatom 4:0.

Cazorla je iz igre izašao u 81. minuti, a prava je šteta što se utakmica igrala pred praznim tribinama s obzirom na to da bi sigurno skoro 25.000 ljudi na stadionu Ceramica ustalo i zapljeskalo velikom majstoru, ali prije svega velikom borcu.

No, Cazorla je dobio aplauze igrača obje ekipe, a nakon meča je zajedno s legednarnim kapitenom ekipe Brunom Sorianom dobio počasni špalir, a potom je završio na rukama saigrača.

Cazorla je 2017. godine nakon operacije Ahilove tetive dobio gangrenu i prijetila mu je amputacija stopala, no uspio se izboriti i ponovo vratiti na teren.

U dresu Villarreala je igrao u tri navrata i ukupno je nastupio 333 puta.

"Ovo nije 'zbogom', već 'vidimo se kasnije'. Uvijek sam bio iskren prema klubu. Rekao sam da ću otići kada više ne budem mogao davati 100 posto od sebe na terenu i taj trenutak je došao. Radujem se novim izazovima koji dolaze", rekao je 35-godišnji Cazorla koji bi mogao karijeru nastaviti u MLS-u.

Za razliku od njega, legendarni kapiten Bruno, koji je čitavu karijeru proveo u Villarrealu, je nakon sinoćnjeg meča otišao u penziju.