Stoper uoči Lisabona
81

Saničanin vjeruje u moguću senzaciju: Spremni idemo na Portugal

D. P.
Saničanin vjeruje u dobar nastup (Foto: NS BiH)
Saničanin vjeruje u dobar nastup (Foto: NS BiH)
Stoper nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin najavljuje gostovanje Zmajeva kod moćnog Portugala te poručuje da su svi spremni kako bi se ostvario pozitivan rezultat.
Iako je selektor Faruk Hadžibegić po dolasku na klupu Zmajeva najavio da u svakoj od 10 utakmica u kvalifikacijama želi tri boda, jasno je da bi i osvajanje jednog boda u Portugalu bio ogroman rezultat za BiH.

U pozitivan rezultat vjeruje i stoper Siniša Saničanin, koji je zadovoljan radom saigrača.

"Do sada smo stvarno naporno trenirali i spremali se za ono što nas očekuje. Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema. Svaki igrač je na svom nivou, svi dajemo sve od sebe i vide se trud i zalaganje na terenu. Idemo spremni na Portugal", rekao je Saničanin.

Stoper Partizana ima samo riječi hvale o Portugalu, jednoj od najboljih selekcija svijeta. Ipak, vjeruje u potencijalno iznenađenje.

"Ekipa na koju ne treba trošiti riječi. Svi znamo kakav je Portugal i znamo da nas očekuje veoma težak meč. Mi idemo da igramo nogomet, damo sve od sebe, damo maksimum i ostvarimo što bolji rezultat kojem se iskreno nadam", dodaje Saničanin.

Reprezentaciju BiH nakon Portugala očekuje vrlo važan meč na domaćem terenu protiv Luksemburga. Stoper Zmajeva ističe da treba ići korak po korak te da ne treba unaprijed razmišljati o duelu s Luksemburžanima.

"Obje utakmice su nam veoma važne. Ići ćemo korak po korak i trenutno ne razmišljamo o Luksemburgu. Stvarno, i njih izuzetno cijenimo, izuzetno dobra ekipa tako da moramo ući maksimalno ozbiljno", zaključio je Saničanin u izjavi za Nogometni savez BiH.