Nogomet
23

Sanel Jahić: Porazi iz vremena Safeta Sušića nas mogu koštati plasmana u Francusku

Klix.ba
Sanel Jahić
Sanel Jahić
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić prokomentarisao je predstojeće susrete Zmajeva protiv Velsa i Kipra. On je kazao da porazi iz vremena Safeta Sušića BiH mogu koštati plasmana u Francusku.

U samom finišu nedavno okončanog prijelaznog roka u Evropi bivši reprezentativac BiH Sanel Jahić potpisao je ugovor sa grčkim prvoligašem Levadioakosom.

Igranje u ovoj zemlji nije mu strano s obzirom na nekoliko godina provedenih u slavnom AEK-u iz Atine.

"U novom klubu sam odlično prihvaćen. Saigrači su susretljivi i dobri mladići. Jedno od najzvučnijih imena u Levadiakosu je Mantzios koji je svojevremeno igrao za Panathinaikos i Frankfurt, a tu su i bivši fudbaler Metza Ouon, odnosno Carlos iz Portugala“, rekao je Jahić za Klix.ba.

Levadiakos je u dosadašnjih šest kola Super lige ostvario dva trijumfa. Jahićev tim sinoć je na domaćem terenu pobijedio Asteras s 2:1, a naš internacionalac na terenu je proveo svih 90 minuta.

“Zahvaljujući sinoćnjoj pobjedi pobjegli smo iz donjeg dijela tabele. Inače naš cilj je biti u sredini, a eventualno ukoliko se ukaže prilika i izboriti nastup u Evropskoj ligi“, dodao je Jahić koji je sa zanimanjem pratio mečeve reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Belgije i Andore.

“Nažalost više ne zavisimo o svojim rezultatima već paralelno moramo razmišljati i o raspletima na drugim utakmicama. Porazi od Kipra i Izraela pod vodstvom Safeta Sušića nas mogu koštati plasmana u Francusku. Uvjeren sam da će Belgija pobijediti Izrael, tako da bismo sa šest bodova u koje vjerujem na kraju trebali u baraž“, rekao je na kraju Jahić.