Nova "sedmica"
108

Sanchezov intervju na Old Traffordu: Ovo je moćan klub, pogledao sam grb i naježio se

Klix.ba
Alexis Sanchez (Foto: manutd.com)
Alexis Sanchez (Foto: manutd.com)
Čileanski internacionalac Alexis Sanchez danas je postao igrač Manchester Uniteda, a u svom prvom intervjuu nakon što je prošetao Old Traffordom otkrio je svoje prve utiske i planove koje namjerava ostvariti.

Sanchez tvrdi da je kao dječak želio postati igrač Manchester Uniteda te da nije mogao propustiti šansu da zaigra za Crvene vragove.

"Kao dječak sam sanjao da zaigram za Manchester United, ne kažem to jer sam došao ovdje danas, nego jer je to istina. Uvijek sam govorio da bih volio igrati za United, a jednom sam razgovarao sa Sir Alexom Fergusonom o tome. Razgovarali smo dvadesetak minuta te sam mu kazao da sanjam o dolasku u United. Ovo je ogroman i moćan klub, a kada sam dobio šansu da da zaigram ovdje, pogledao sam grb i naježio se. Ovo je najveći klub u Engleskoj", izjavio je Sanchez.

On smatra da s Unitedom može osvojiti apsolutno sve.

"Vjerujem da je u ovom klubu moguće ostvariti baš sve. Grb sve govori, veliki je ovo klub svjetskih razmjera. Želio sam doći ovdje i osvojiti sve, Premiership, Ligu prvaka i sve ostalo", rekao je novi igrač Crvenih vragova.

United mu je uvijek predstavljao motivaciju.

"Motivisao me je ovaj klub, crvena boja, od srca kažem da je ovo ostvarenje sna za mene. Sretan sam i zadovoljan što sam došao na Teatar snova", kazao je Sanchez.

Važnu ulogu u njegovoj odluci da dođe na Old Trafford imao je menadžer Uniteda Jose Mourinho, kao i činjenica da mu je ponuđen dres s brojem 7.

"Mourinho mi je rekao da je važno da dođem ovdje. Vjerujem da je i klub to želio. Imao sam utisak da žele da nosim 'sedmicu'. Igrači se moraju osjećati važnim, to me je privuklo ovdje, menadžer koji je osvojio sve. Kada su mi rekli da su dres nosili Ronaldo, Cantona i Beckham, moja glava je bila ispunjena mislima o podizanju trofeja Lige prvaka, osvajanju Premiershipa. Živim svoj san i dat ću najbolje od sebe da donesem što više trofeja klubu", poručio je Čileanac.

Timski duh i zajedništvo su ključ uspjeha.

"Veoma je važno da su igrači kao porodica, to donosi trofeje. Igrao sam u Španiji gdje je u svlačionici sve bilo dobro i gdje sam osvojio mnogo trofeja. Važno je imati dobru ekipu, koju treba jačati dovođenjem novih igrača. Ovdje sam da radim za ekipu i da pokušam osvojiti sve", istakao je Sanchez.

Nove saigrače tek treba bolje upoznati, a posebno cijeni golmana Davida De Geu s kojim se ranije direktno suočavao.

"Nisam ih upoznao lično niti provoditi vrijeme s njim. Igrao sam protiv njih, a David De Gea je jedan od najboljih golmana svijeta. Uvijek mu je bilo teško postići gol", otkrila je nova Unitedova "sedmica".

Alexis smatra da će se lako uklopiti u ekipu.

"Igrač sam koji želi osvojiti sve, profesionalac sam, volim i živim nogomet. Naporno treniram svaki dan i nakon utakmice, analiziram sve i gledam šta mogu poboljšati. Volim igrati lijevo i kroz sredinu, ali se uklapam na svakoj poziciji", završio je Sanchez,