Nogomet
43

Sanchez uoči duela Fiorentine i Rome: Ne bojim se Džeke, čuvao sam Messija, Neymara i Ronaldinha

Klix.ba
Carlos Sanchez (Foto: EPA)
Carlos Sanchez (Foto: EPA)
Fiorentina će u utorak u okviru 23. kola talijanske Serije A biti gost Romi, a nogometaš tima iz Firence Carlos Sanchez nije zabrinut.

Sanchez je u Fiorentini kao posuđeni igrač Aston Ville, a trenutno je u srcu odbrane ovog talijanskog kluba. Istakao je da mu je lijepo.

"Želim ostati dugo u Fiorentini. Tokom ljeta sam razgovarao s Juanom Cuadradom, znamo se od djetinjstva, kao braća smo. Opisao mi je Firencu, ali sam u srcu već ranije donio odluku. Fiorentina je poznat klub, stadion je prelijep, ekipa igra odličan nogomet. Ova priča je za mene počela fantastično, postigao sam pobjednički gol protiv Chieva na dan kad je klub slavio 90. godišnjicu postojanja. Ipak, na posudbi sam, a moj agent samo govori o transferima", izjavio je Sanchez.

Potom se osvrnuo na utakmicu koja slijedi, a to je susret s Romom. Novinare je zanimalo da li strahuje od kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke, ubojitog napadača Rome.

"Ko, ja? Zašto bih se plašio? Čuvao sam Messija, Neymara, Ronaldinha i druge. Mislim da mogu napraviti dobar posao protiv Rome. Naravno, imaju jaku ekipu, ali da bi nas pobijedili, moraju odigrati fantastičnu utakmicu", završio je Sanchez.