Zanimljivi podaci
0

Sanchez i Cahill po minuti zarađuju pravo bogatstvo, ali nisu najplaćeniji u Premiershipu

Klix.ba
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Alexis Sanchez (Foto: EPA-EFE)
Igrači poput Harryja Kanea, Sergija Aguera, Mohameda Salaha, Edena Hazarda... su veoma dobro plaćeni, ali i opravdavaju velike plate koje su im vlasnici klubova dali.

No, na drugoj strani postoje i oni igrači koji zarađuju veliku platu a da se pošteno ni ne oznoje.

Portal TheSportsman je istražio koji igrači u Premiershipu zarađuju najviše po odigranoj minuti, a rezultati istraživanja su izuzetno zanimljivi.

Ako ste mislili da je Alexis Sanchez najviše plaćen po odigranoj minuti, varate se. Istina, Čileanac u Manchester Unitedu zarađuje odlično, posebno kada se pogleda njegov učinak na terenu. Njegova plata iznosi 350.000 funti sedmično, a ove sezone je odigrao tačno 615 minuta. To u prevodu znači da mu Crveni đavoli daju čak 10.813 funti po minuti koju provede na terenu.

Šta tek reći za kapitena Chelseaja Garyja Cahilla koji je na terenu proveo samo 21 minutu ove sezone. Njemu Plavci daju sedmično 100.000 funti, što znači da je u jedinom meču u kojem je zaigrao, onom protiv West Hama u septembru, za svaku minuti zaradio 123.810 funti.

No, ni Cahill nije najplaćeniji igrač u Premiershipu kada se gleda omjer minuta i plate. Ispred njega su Georges-Kevin Nkoudou (Tottenham, 218.750 funti po minuti) i Pape Souare (Crystal Palace, 630.000 funti po minuti).

Posebno je zanimljiv Souareov slučaj. Štoper Crystal Palacea ima platu od samo 30.000 funti sedmično, no odigrao je samo jednu minutu. To znači da je dobio 21 platu za samo jednu minutu u prvom meču sezone protiv Fulhama.