Veliki spektakl
40

San Siro rasprodan za derbi Milan - Juventus, putem TV-a će utakmicu gledati 730 miliona ljudi

Piše: D. B.
Sve karte za večerašnju utakmicu Serije A između Milana i Juventusa na San Siru su rasprodane.

Dva ljuta talijanska rivala odmjerit će snage večeras na San Siru. Radi se o jednom od duela koji se uvijek nestrpljivo očekuju, a koji će putem malih ekrana posmatrati milioni ljubitelja nogometa.

Na zvaničnoj internet-stranici Milana je objavljeno da je stadion rasprodan te da će utakmicu posmatrati 78.328 navijača.

Osim toga, utakmica će biti prikazana u više od 200 zemalja svijeta, a očekuje se da će je gledati oko 730 miliona ljudi.

Na stadionu će biti prisutne legende poput Franca Baresija, Filippa Gallija, Danielea Massara, Paola Maldinija, Pietra Vierchowoda, Massima Odda, Maura Tassottija, Christiana Vierija, Angela Carbonea, Mareka Jankulovskog i Giuseppea Favallija.

Trener Milana Vincenzo Montella je odabrao 23 igrača, a to su A. Donnarumma, G. Donnarumma, Storari, Abate, Antonelli, Gomez, Musacchio, Paletta, Rodriguez, Romagnoli, Zapata, Biglia, Borini, Calhanoglu, Kessie, Locatelli, Mauri, Montolivo, Zanellato, Cutrone, Kalinić, Andrre Silva i Suso.

Šef stručnog štaba Juventusa Max Allegri računa na Buffona, De Sciglija, Chiellinija, Pjanića, Khediru, Cuadrada, Marchisija, Higuaina, Dybalu, Douglasa Costu, Alexa Sandra, Matuidija, Barzaglija, Pinsoglija, Mandžukića, Asamoaha, Szczesnog, Ruganija, Lichtsteinera, Sturara, Bentancura i Bernardeschija.

Utakmica počinje u 18:00 sati.

Juventus se nakon 10 odigranih kola nalazi na trećem mjestu sa 25 bodova, dok je Milan osmi sa 16. bodova.