Poraz Građana
169

San o četiri trofeja je završen: Wigan izbacio Manchester City iz FA cupa

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Cityja završila je takmičenje u engleskom FA cupu nakon što su u posljednjem meču osmine finala poraženi na gostovanju kod Wigana rezultatom 1:0.

Tim Pepa Guardiole u prvom poluvremenu propustio je veliki broj prilika da stigne u prednost, a najbolje šanse imali su Fernandinho, Stones i Aguero.

Možda i ključni trenutak na meču desio se u posljednjim sekundama prvog poluvremena kada Fabian Delph neoprezno starta na jednog igrača domaćih, a sudija Anthony Taylor bez puno razmišljanja pokazao mu je direktan crveni karton.

Guardiola je odmah na poluvremenu u igru ubacio Walkera, a igrač manje nije se puno osjetio u igri trenutno prvoplasirane ekipe iz Premiershipa. Najbolju priliku u drugom poluvremenu imali su u 73. minuti kada Kun Aguero ne koristi novu šansu, a onda Wigan u 79. minuti iz gotovo prve velike prilike dolazi u vodstvo.

Strijelac pogotka bio je Will Grigg koji je iskoristio veliku grešku upravo rezerviste Walkera i udarcem s vrha kaznenog prostora vara Brava i pogađa za vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i veliku pobjedu svoje ekipe.

Podsjećamo, Manchester City se trenutno nalazi na prvom mjestu engleskog Premiershipa i nema sumnje da će na kraju sezone biti prvaci Engleske. Pored toga, u nedjelju ih očekuje finalni meč protiv Arsenala u okviru Carabao Cupa, a pobjedom protiv Basela rezultatom 4:0 osigurali su prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.