Nova tužba
0

Samuel Eto'o bi zbog kćerke mogao u zatvor: Iako živi u luksuzu odbija je izdržavati

H. H.
Samuel Eto'o (Foto: EPA-EFE)
Samuel Eto'o (Foto: EPA-EFE)
Kada su stvari izgledale mirnije, Erika do Rosario Nieves, jedna od kćeri Samuela Eto'a (42), započela je novu pravnu bitku protiv svog oca.
Prema pisanju Mundo Deportiva, 23-godišnjakinja, pravno priznata u februaru 2022. kao kćerka bivšeg nogometaša Barcelone - sada traži značajniju odštetu i godinu dana zatvora za svog oca.

U trenutku pravnog priznanja, sudija je utvrdio da je bivši nogometaš trebao da joj isplaćuje sumu od 1.400 eura mesečno za izdržavanje, ali Eto'o nije ispoštovao dogovor i djevojka sada traži kaznu za bivšeg kamerunskog asa s obzirom na neplaćanje alimentacije za sve ovo vrijeme.

"Svojoj kćeri duguje više od pet godina izdržavanja i oko 90.000 eura. Érikina matarijalna situacija je veoma slaba dok Eto'o živi u luksuzu", poručio je advokat Eto'ove kćerke.

Osim toga, advokat je prokomentarisao da je činjenica da je bivši nogometaš i dalje predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza "nenormalna", s obzirom na sve njegove kaznene dosijee. Eto'o je osuđen za poresku prevaru u Španiji i finansijsku kaznu jer nije isplatio izdržavanje jednoj od svojih drugih kćeri.

Advokat Fernando Osuna je dodao da Eto'o "može biti osuđen za otežavajuću okolnost zloupotrebe ovlasti, s obzirom na superiornost koju pokazuje nad Érikom", te je uvjeren da će se suđenje protiv njega održati u Madridu.

Erika Do Rosario Nieves rođena je kao rezultat veze Eto'oa s njenom majkom prije 23 godine.

Majka mlade žene, tamnoputa djevojka po imenu Adileusa i Eto'o upoznali su se u jednom madridskom noćnom klubu 1997. godine, kada je Kamerunac bio član CD Leganésa.

Kao rezultat veze, žena je u februaru 1998. godine otkrila da je trudna, što mu rekla Eto'ou, a on se obavezao da će se odgovorno ponašati prema djetetu, iako mu je poručio da bi mu bilo draže da nemaju dijete.

Dodala je i da je u trudnoći pokušavala komunicirati s budućim ocem, ali on joj nije odgovarao ni na telefonske pozive ni na mailove. Djevojčica je rođena 1999. godine u bolnici Alarcón Foundation u Madrid, kada je nogometaš bio član RCD Espanyola, a Eto'o je ni u jednom trenutku nije priznao i ne želi je finansijski izdržavati.