Premijer liga BiH
2.5k

Šampionska igra Sarajeva u Banjoj Luci i pobjeda protiv Borca za prvo mjesto

K. H.
Ekipa Sarajeva pobijedila je Borac u Banjoj Luci rezultatom 2:0 u derbiju 21. kola Premijer lige BiH.

Borac je nešto bolje otvorio meč i prvu priliku imao je preko Ćosića, ali njegov udarac s distance brani Kovačević. Sušić je samo dvije minute nakon toga šutirao iz slobodnog udarca, ali je Lučić sjajno odbranio njegov pokušaj, da bi novu šansu Bordo tim imao u 11. minuti kada je Ahmetović uposlio Tatara, no njegov udarac izblokirala je odbrana domaćih.

Lučić je u 21. minuti još jednom dobro reagovao nakon pokušaja Tatara, ali u 42. minuti napravio je veliku grešku, lopta mu je ispala iz ruku nakon pokušaja Tatara i nesretno završila iza njegovih leđa za veliko slavlje gostujućih igrača.

Početak drugog poluvremena obilježio je prekid utakmice. Na reflektoru između sjeverne i istočne tribine se zapalila razvodna kutija pa je došlo do kratkog spoja koji je prekinuo napajanje. Sudija Bjelica je povukao igrače u svlačionicu, ali su oni nakon 20 minuta vraćeni na teren i susret je nastavljen.

Kada se meč nastavio, Sarajevo je zaigralo znatno bolje od domaćina, imali su dvije velike prilike preko Tatara i Jukića u 61. i 65. minuti, a onda u 72. minuti Tatar pogađa za 2:0, čime je odlučio pobjednika u ovom meču.

Borac se mogao vratiti u meč u 78. minuti, no Kovačević je spasio Bordo tim, a do kraja meča nije bilo pogodaka i Bordo tim je osvojio nova tri boda.

Ovom pobjedom Sarajevo se vratilo na prvo mjesto na tabeli s tri boda više od Željezničara, a u narednom kolu ih očekuje domaći susret protiv Mladosti. S druge strane, Borac će igrati protiv Veleža u Mostaru.

Tabela

: