Serie A
11

Sampdoria srušila Juventus, Torinu samo bod protiv Chieva

Piše: N. K.
Sampdoria - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Sampdorije pobijedili su na Luigi Ferrarisu u okviru 13. kola Serije A ekipu Juventusa rezultatom 3:2.

Ekipa iz Torina je u prvom poluvremenu imala apsolutnu dominaciju na terenu, ali su promašili nekoliko odličnih prilika.

Kazna je uslijedila u sedmoj minuti nastavka kada je Zapata doveo domaće u vodstvo.

Torreira je u 71. minuti na asistenciju Ramireza udvostručio prednost Sampdorije, a na velikih 3:0 povisio je Ferrari samo osam minuta kasnije iskoristivši dodavanje Quagliarelle.

Juventus je svoja dva gola postigao u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Higuain iskoristio udarac s bijele tačke, a onda je Dybala na asistenciju Coste postavio konačnih 3:2.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 80. minute u poraženoj ekipi.

Cagliari je s rezultatom 1:0 savladao Udinese golom Joao Pedra, dok je Sassuolo u 94. minuti osvojio tri boda protiv Beneventa.

Matri je prvo doveo Sassuolo u vodstvo u 57. minuti, a izjednačio je Armenteros samo osam minuta kasnije. Posljednjih 20-tak minuta domaći su igrali s igračem manje zbog isključenja Letizija, a Sassuolo je u 92. minuti promašio penal. Ipak, dvije minute kasnije, Peluso je svojim golom donio tri boda gostima.

SPAL i Fiorentina te Torino i Chievo odigrali su neriješeno identičnim rezultatom 1:1.

SPAL je imao vodstvo sve do 80. minute golom Paloscija, ali onda je Chiesa donio bod gostima. Vrijedi istaći da je Oikonomou u 92. minuti zaradio isključenje kod domaćih.

Chievo je golom Hetemaja u 14. minuti došao u vodstvo protiv Torina, ali je Baselli u 34. minuti postavio konačan rezultat 1:1. Zanimljivo da je Belotti u nastavku promašio penal, a Radovanović je kod gostiju zaradio crveni karton dvije minute prije kraja meča.

Tabela: