Laurent Blanc
0

"Samo sam tražio strpljenje, bili smo bolji"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuska nogometna reprezentacija je u subotu napravila ono što jako dugo nije. Pobijedili su dvije takmičarske utakmice u nizu.

Nakon startnog poraza u grupi kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine od Bjelorusije, Francuska je pobijedila u gostima Bosnu i Hercegovinu 2-0, a ove subote Rumuniju na Stade de Franceu istim rezultatom.

No, protiv Rumunije se ekipa Laurenta Blanca mučila sve do samog kraja. U 83. minuti je tek Remy zabio za 1-0, a potom u zadnjim trenucima Gourcuff za 2-0.

"Čujte, nogomet se igra do 90. minute uz sudijsku nadoknadu. Jednako je zabijete li na startu ili na kraju, bitna je pobjeda", rekao je selektor Laurent Blanc uz malu pohvalu upućenu samom sebi.

"Lijepo je kada utakmicu odluče igrači s klupe. Satisfakcija je to za mnoge."

Oba strijelca su, naime, na teren ušla tokom nastavka.

Blanc je dodao i ovo:

"Samo sam tražio od igrača da budu strpljivi i da ih ne lovi panika ne bude li pogotka duže vrijeme. To sam i dobio od njih. Bili smo bolji, a kako smo u prvom dijelu pogađali okvir gola, u drugom smo tresli mrežu. Moram priznati da smo u ovoj utakmici kreirali mnogo toga, znatno više nego u prijašnjim mečevima. Ovo je nova ekipa i vidim da smo sve uigraniji."