Jose Mourinho
0

"Samo me pobjeda protiv Milana zadovoljava"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U nedjelju na San Siru će nogometaši Intera i Milana odigrati derbi utakmicu 21. kola talijanske Serije A.

U pitanju su dvije prvoplasirane ekipe prvenstva, s tim da Inter ima šest bodova više, ali Milan ima jednu utakmicu manje, zaostalo gostovanje kod Fiorentine s kraja decembra.

Uoči derbija su se oglasili treneri dvije milanske ekipe.

"Samo me pobjeda zadovoljava u derbiju. Neću se radovati remiju. Priprema za utakmicu je bila kao i uvijek. Bio je to, zapravo, posve mirna sedmica u kojem smo normalno trenirali i na sreću izbjegli nove povrede", rekao je trener Intera Jose Mourinho i dodao:

"Derbi je derbi i u njemu nisu bitne bodovne razlike na tabeli, forma ili ko nedostaje. Radujem se lijepoj utakmici, dobrom navijanju i svemu što može donijeti jedan ovakav derbi", završio je Mourinho.

"Ne bojim se niti jednog igrača u Interu", rekao je Leonardo, trener Milana, a na novinarsko pitanje boji li se trenera dodao je "ne, niti trenera".

"Bit će to nogometni spektakl, ali i utakmica koja je nama jako bitna. Ne samo zbog tri boda i mogućeg približavanja Interu, već i zbog nastavka dobre serije, čuvanja visokog samopouzdanja i dobre klime. Nadam se najboljem", dodao je brazilski strateg.