Najviše reprezentativaca Srbije
270

Samo jedan Zmaj u idealnom sastavu bivše Jugoslavije

Klix.ba
Edin Džeko i Aleksandar Kolarov
Edin Džeko i Aleksandar Kolarov
Sportski portal sbnation.com napravio je idealan nogometni tim sastavljen od igrača iz zemalja bivše Jugoslavije. U početnom sastavu nalazi se samo jedan igrač iz BiH, a to je Edin Džeko, napadač Manchester Cityja. Na spisku igrača su i dvojica reprezentativaca Švicarske porijeklom sa Kosova.

Uoči sutrašnjih kvalifikacijskih utakmica Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, novinarka navedenog portala fokusirala se na najbolji sastav koji bi se mogao napraviti od igrača iz ovih bivših jugoslovenskih zemalja.

Na golu je slovenski golman Samir Handanovič, trenutno čuvar mreže milanskog Intera. Odbrambenu liniju čine desni bek Darijo Srna (Hrvatska), stoperi Neven Subotić (Srbija) i Nemanja Vidić (Srbija) te lijevi bek Matija Nastasić (Srbija).

U veznom redu su Aleksandar Ignjovski (Srbija), Luka Modrić (Hrvatska) i Granit Xhaka (Kosovo/Švicarska).

Napad idealne postave bivše Jugoslavije čine lijevo krilo Xherdan Shaqiri (Kosovo/Švicarska), desno krilo Stevan Jovetić (Crna Gora) i Edin Džeko (Bosna i Hercegovina).

Na klupi su Asmir Begović (BiH), Branislav Ivanović (Srbija), Stefan Savić (Crna Gora), Aleksandar Kolarov (Srbija), Nikolce Noeski (Makedonija), Filip Đuričić (Srbija), Josip Radošević (Hrvatska), Adem Ljajić (Srbija), Mario Mandžukić (Hrvatska) i Andrija Delibašić (Crna Gora).

Koliko je ovaj sastav nogometaša bivše Jugoslavije realan i predstavlja najbolju moguću postavu, odlučite sami.